Siste: TTS melder kl 18.00 av hurtigbåten til Vega er innstilt resten av kvelden på grunn av sterk vind.

Søndag i halv fire-tiden skriver politiet på Helgeland i sin logg:

- Vegtrafikksentralen melder om vanskelige kjøreforhold på grunn av væromslag på Helgeland. Politiet ber publikum å ferdes forsiktig og ta hensyn.

Søndag formiddag meldte Meterologisk institutt hos Værvarslinga for Nord-Norge om at det er sendt ut obs-varsel for døgnet vi er inne i nå. Det er ventet store nedbørsmengder og vanskelige kjøreforhold for Nordland i dag søndag.

- Det kan komme opp i 60-80 mm i dag og frem til i morgen. Mest nedbør vil komme på Saltfjellet. På Helgeland kan det forventes 40 mm nedbør. Siden det er mildvær med sju-åtte varmegrader, vil nedbøren komme i form av regn under snøgrensa. Det vil bli stiv kuling i ettermiddag som  kan gå over i sterk kuling, opplyser vakthavende meterolog Gunnar Noer.

Vekslende vær med mye vind

På mandag blir det litt bedring i Nordland.

- Vinden går over til nordvestlig liten kuling på mandag. Det må forventes regn og sludd i ytre strøk, men dette blir avtagende i morgen kveld. Da dreier vinden i vestlig retning.

Det blir en litt roligere tirsdag formiddag, men på tirsdag ettermiddag og kveld blir det en ny runde med ganske mye nedbør helt fram til torsdag.

Snø til helga

- Jeg kan anslå en nedbørsmengde  på 20-40 millimeter. Onsdag vil det også bli nye perioder med kuling, sier meterolog Noer.

Førstkommende helg blir det nytt værskifte.

- Vi kan forvente en kaldere værtype med mindre nedbør, og den nedbøren som kommer blir hvit, opplyser vaktahvende meterolog Gunnar Noer hos Værvarslinga for Nord-Norge.