Endelig er sperringene fjernet og dørene åpnet til servicebygget på fergeleiet i Forvik. Det omstridte bygget skulle bli rosinen i pølsa, på et flott nytt ferjeleie, men i stedet har det vært et stridens eple for de involverte.

Het potet

Det arkitekttegnede bygget av glass og stål har vært ivrig debattert på sosiale medier og ellers. “Alle” har en mening om det som på folkemunne kalles Takrenna, og forsiktig sagt har ikke synspunktene vært særlig positive.

Siden det nye fergeleiet ble tatt i bruk 7. mars i fjor har servicebygget stått avsperret og ikke vært tilgjengelig for de reisende. Men nå er venterom og toaletter tilgjengelig og de reisende, som tidligere har måttet ta den forholdsvis lange veien til Forvik kai for å finne dette tilbudet.

Vegvesenet satte ut toalett i sommersesongen, men dette ble imidlertid fjernet igjen da turistsesongen var over.

Fantastisk utsikt

Reisende møter nå et varmt og fint venterom med vegger av glass som gir en følelse av å sitte ute i naturen. All kritikk til tross, venterommet gir en fantastisk utsikt både nord- og sørover og må være  ganske unikt i sitt slag.

Toalettskåler og vask er i stål, og handikapptoalettet har god plass.

Det er også tilrettelagt for kioskdrift i bygget.

Kanskje blir Takrenna omtalt i mer positive vendinger, nå når folk har anledning til å komme innafor og se hvor spektakulært dette egentlig er.