Ulykken skjedde sør for Rognan.

– Foreløpige undersøkelser på stedet sett sammen med vitneforklaringer tyder på at en personbil har kommet over i motsatt kjørefelt. Her har møtende personbil forsøkt å styre unna, men ikke rukket dette, med den følge at bilene kolliderte front mot front på passasjersiden på begge bilene, sier politiadvokat Kristine Pedersen i Nordland politidistrikt i en pressemelding mandag.

Ifølge politiet omkom personen i bilen som ser ut til å ha kommet over i motsatt kjørefelt, Stian Brandal, og passasjeren i den møtende bilen, Tonje Olsen Jacobsen. Navnene frigis i samråd med de pårørende.

Fører av den møtende bilen er kritisk skadd og ivaretas på UNN.

– Det kom også en bil bak, hvor fører så hva som var i ferd med å skje og klarte å svinge sin bil ned i grøften. I denne bilen var det to voksne og et barn, som alle er fysisk uskadd. Årsaken til at en av bilene har kommet over i motsatt kjørefelt er foreløpig ikke klarlagt, men dette vil politiets etterforskning prøve å finne ut av, sier Pedersen.

Politiet har gjort undersøkelser på stedet og Statens vegvesens ulykkesgruppe bistår som sakkyndige. Bilene skal undersøkes grundig for å se om de kan gi noen svar om hendelsesforløp eller årsaken til ulykken. Politiet har også gjennomført vitneavhør, og de avdøde vil bli obdusert.

– Politiet håper etterforskningen vil gi flere svar, og våre tanker går til de etterlatte og pårørende i saken, sier Pedersen.