Helgeland politidistrikt bekrefter klokken 8.13 det en rekke tipsere har opplyst til BAnett: MF "Godfjord" har gått på grunn ved Stokkasjøen.

- Ingen skadet, alle kom seg trygt i land, opplyser politiet.

Ingen skadet

Det foregår bergingsarbeid på stedet, som opplyses å være Kalvhyllodden, ved Stokkasjøen.

Ifølge TTS var det seks passasjerer og fire mannskap om bord.

- Ingen er skadet, verken av passasjerene eller mannskap. Alle passasjerene har kommet seg på land. Ferja har tatt inn vann og vi har folk ombord nå som sjekker om den fortsatt gjør det. "Torgtind" ble sendt for å bistå, forteller Odd-Hermann Kristiansen.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge sendte et Sea King-helikopter og ambulansebåten "Eyr Bremstein" for å bistå havaristen. Flere småbåter har også deltatt i redningsaksjonen. Johan Nergård fra Stokkasjøen fraktet to passsasjerer til Forvik i sin båt.

- De fortalte at de ble våte på beina i salongen. Jeg har lagt merke til at "Godfjord" har gått mellom støtter, helt inne ved land, der vi ikke tør å gå med småtbåter, så jeg er ikke overrasket, sier Johan Nergård.

TTS gir følgende kommentar i en pressemelding 8.40:

- Fartøyet tok inn vann og er derfor satt på grunn. Det er for tidlig å si noe om årsakssammenheng. Det er foreløpig uklart skadeomfang på fartøyet.

Like etter avgang

Lars Stokka Arnesen var passasjer på ferja da den gikk på grunn.

- Den kjørte rett på grunn, rett på fjellveggen, bare fem minutter etter avgang gikk vi rett på grunn, sier han til Helgelands Blad.

- Jeg satt i bilen fremme på dekk, og så fjellveggen komme nærmere og nærmere. Jeg tenkte ikke mer over det før det smalt, og hele skutesida ble skrapet opp. Det ristet godt i hele båten, og vannet fosset inn i salongen med en gang, forteller han på telefon.

Arnesen løp ut av bilen og så folkene komme opp fra salongen.

- Jeg gikk ikke ned i sallngen fordi jeg så at vannet fosset ned, det var bare å hente livvester. Mannskapet begynte å sette ut livbåten.

- Hvordan ble dere ivaretatt?

- Jeg følte meg godt ivaretatt av mannskapet, det var heldig at det var en plass vi sto på grunn, for den fikk jo slagside med en gang.

Han var på vei til Brønnøysund for å hente datteren.

- Det ble en litt mer dramatisk start på dagen enn jeg hadde ventet, sier han.

Sambandet trafikkeres nå av "Brandal".