Lørdagens konsert med Julebyen bød ifølge BAnetts anmelder på mye fin musikk. Kred har jevnlig konserter, og det er bakgrunnen for at utestedet får støtte til nytt lydanlegg.

Nasjonal ordning

Kred var i november ett av 33 norske spillesteder som ble tildelt støtte gjennom Musikkutstyrsordningen, som skal sikre konsertopplevelser med gode scener og teknisk utstyr i hele landet. Kred fikk 314.000 koner til lyd- og lysutstyr.

- Kred er den viktigste livescenen i Brønnøysund, og vi har vært det siden oppstarten i 2008. Vi flytter nå over i større og bedre lokaler i desember. Vi er veldig glade for at Musikkutstyrsordningen finnes, tilskudd fra Musikkutstyrsordningen gjør at vi har råd til å investere i helt nytt fremføringsutstyr og forbedrer forholdene for artistene vesentlig. Kulturlivet i Brønnøysund vil ha stor nytte av denne scenen framover, sa Stein Brekk i Musikkutstyrsordningens pressemelding.

På nyåret

Til BAnett forteller Brekk at det i forbindelse med de nye lokalene til Kred allerede er investert i nye lys og nytt sceneteppe. Støttepengene skal brukes til nytt PA-anlegg.

- Så nå blir det bedre lyd på Kred?

- Ja, det blir det. Vi dobler toppene, blant annet.

- Som betyr?

- Det blir nye høyttalere som gjør at lyden spres bedre i lokalet. Vi skal bruke så mye penger at det må ut på anbud, så det vil ta litt tid. Men i første kvartal bør vi ha det på plass, sier Stein Brekk.