Rådmannen sier nei til flotell

Planen er å polstre overnattingskapasiteten i sentrum. Noe reiselivsnæringen i Brønnøy har etterspurt.

- Vi ønsker å legge den ut allerede i sommer slik at den kan være med å avlaste distriktet med tanke på overnatting til turister, festivaler, større arrangement. Lekteren ønsker vi å ha der så lenge behovet er til stede, uttalte Olsen i sin søknad.

- Omsøkt plassering av lekteren Flotell utenfor Strømsneset i Brønnøysund kan ikke godkjennes ut fra de negative konsekvensene dette får for Strømsneset som sjønært byrom, står det i rådmannens saksframlegg til politikerne - som er ført i pennen av plansjef Gunvald Eilertsen.

Positiv til ideen, ikke til lokaliseringen

Selv om innstillingen er negativ på grunn av lokalisering er rådmannen positiv til konseptet.

- I søknaden er konseptet fremhevet som noe nytt, spennende og urbant som kan tilføre byen nye tilbud og nye opplevelseskvaliteter. Dette er det nok belegg for å kunne hevde isolert sett, og det er udelt positivt at det jobbes med nye ideer og tiltak som kan «løfte» byen og regionsenteret et hakk videre, står det i saksframlegget.

For høy Rådmannen mener lekteren vil stjele for mye sikt fra havnepromenaden.

De positive sidene overskygges imidlertid for rådmannen av de negative konsekvensene for Strømsneset-området, der kommunen har investert betydelige summer i en havnepromenade og gjestehavn. Det vises til lekterens dimensjoner. Den er 72,4 meter lang og 7 meter høy over vannet.

- Lekterens lengde og høyde vil fra land oppleves som en «vegg» mot sundet fra størsteparten av området, og den foreslåtte lokaliseringen frarådes derfor ut fra et faglig byplanperspektiv. Lekteren vil ellers komme i konflikt med tilrettelagt utvidelseskapasitet for gjestemarinaen på yttersiden av Strømsneset, skriver rådmannen.

Søkeren har på sin side argumentert med at taket på lekteren i seg selv vil bli et bedre alternativ for folk til å observere sjøen, da dette vil være fritt tilgjengelig.

Foreslår Sørkaia eller Sørbyen som alternativ

Søker har nevnt plassering ved Sørkaia som et mulig alternativ. Dette mener rådmannen vil være mindre konfliktfylt, men viser til at det da vil være havnemyndighetene som må ta stilling til søknaden.

Saksbehandler Eilertsen foreslår også kaianlegget i Sørbyen som en mulig lokalisering.

Rådmannen understreker også i sitt saksframlegg at saken egentlig ikke er klar for en formell dispensasjonsbehandling politisk, da planavviket den representerer må ut på høring hos berørte parter og myndigheter på vanlig måte før en dispensasjon kan gis. Onsdagens behandling blir derfor å betrakte som en prinsippavklaring. Får Olsen nei, så ender saken med dette hva angår lokalisering ved havnepromenaden. Får han ja hos politikerne, går saken videre til høring.

Ole Christian Olsen har søkt om å få legge ut en lekter med 30 hotellrom ved Havnesenteret i Brønnøysund. Rådmannen mener plasseringen blir feil, og anbefaler andre lokaliseringer.