Bindal utvikling er Bindal kommunes næringsutviklingsselskap. Like før jul ble Anja Tjeldflaat fra Orkanger ansatt som prosjektleder og stedfortreder for daglig leder.

Fra 1. februar går hun inn i stillingen for fullt, og vil ha bindalingene i tale. Første post på agendaen er gratis lunsj-treff på Terråk gjestegård torsdag 18. februar for alle som driver virksomhet.

På dette møtet vil også Bindal Utvikling presentere satsninger som skal skje videre.

Agenda for møtet:

* Varm lunsj og nettverksbygging.* Innovasjonsløft både for næringsliv og landbruk - hva menes med det?* Bindal Utvikling sine satsninger i 2016 i Brukstomta Næringspark, for et mer variert næringsliv samt vekstkraft og attraktivitet. Hvilke midler finnes? Hvilke datoer bør jeg sette av?* Ny kommuikasjonsplattform for Bindal Utvikling.* Presentasjon av deltagerne i møtet - hver enkelt forteller om hva deres største utfordringer er og hvem som er deres hovedkunde/bruker.

Landbruk, reiseliv og kvinneseminar

Det blir opplyst at Bindal Utvikling nettopp har besøkt Fylkesmannen i Nordland. Tema var utvikling av landbruk og reiseliv i kommunen og det satses på oppstart av dette i vår.

"Vi vil lære fra prosjektene Grønt reiseliv i Nordland og Matopplevelser i Nordland, og skape det unike som morgendagens reisende vil ha. Satsningen vil ha oppstart litt lenger ut på våren med en workshop".

Kvinner mellom 20 og 39 år, eller som føler seg som 29 år, ønskes også velkommen på helgeretreat 9. og 10. april på Horstad gård. Da skal det være fokus på bindalskvinners liv og deres drømmer.

Daglig leder i Bindal Utvikling, Anja Tjelflaat, gleder seg til å komme i gang for fullt fra 1. februar.

Gleder seg til fortsettelsen

- Den lille tiden jeg har tilbragt i kommunen, til nå, har jeg blitt tatt fantastisk godt tatt imot og alle er så åpne og hjelpsomme. Eksempelvis er det noen som har brøytet innkjørselen til huset jeg har har kjøpt uoppfordret.

- Jobbmessig gleder jeg meg til å inspirere til økt satsning på landbruk og opplevelser, synliggjøre trender innenfor treindustrien,  hjelpe gründere, kartlegge næringsdrivende sine behov for økt salg, og finne ut; hva er det gode liv i Bindal? Sier Anja Tjeldflaat.