Bastesen & Stokvik Bryggeri AS, som er etablert på Strøm i Velfjord, har fått tildelt 30.000 kroner i støtte fra Brønnøy kommunes næringsfond.

Det skal investeres to millioner kroner i forbindelse med etableringen, og selve bryggeriet skal lokaliseres i en driftsbygning på 40 kvadratmeter på et gårdsbruk, ifølge saksopplysningene i bryggeriets søknad. Støtten kan utbetales etter at prosjektet er gjennomført og fullstendig regnskap er fremlagt.

– Vi er veldig takknemlige for å ha fått innvilget støtte fra kommunen. Det er helt suverent. Vi håper vi skal klare å ta vår plass i markedet, sier Ragnar Stokvik, som eier bryggeriet sammen med Alf Steinar Bastesen.

Nærmer seg oppstart

Nå har de kommet godt i gang.

– Planene er der, og vi nærmer oss heldigvis oppstart. Vi satser på å komme med produkter på nyåret. Det begynner heldigvis å dra seg til. Om det blir januar eller februar, det vil tida vise, men vi kommer, det gjør vi, sier han.

I første omgang er det et gjæret produkt av maltet bygg som kommer.

– Det er øl som kommer i første omgang. Vi kommer med noen sorter øl, lettdrukne øl, slikt som folk vi ha. Noe folk kan nyte i stedet for en vanlig industripils. Markedet har blitt slik at er det mer og mer interesse for skikkelig øl, og ikke bare for industripilsen. Livet er for kort til å drikke dårlig øl. Det er bedre med godt øl, helt enkelt, som dessuten er slagordet vårt.

De vil ellers ikke gå i detalj på hva slags ølsorter de kommer med.

Monterer bryggeriet

Nå holder de på å montere det nye bryggeriet. Opprinnelig var planen å kjøpe utstyret fra Kina.

– I disse dager monterer vi opp det nye bryggeriet, og gjør klare. Vi har ikke kjøpt dette bryggeriet fra Kina, vi endret planene og kjøpte et bryggeri fra Trøndelag, fra Reins kloster i Trøndelag. De driver et stort mikrobryggeri, så vi kjøpte fra dem. Det ble enklere å kjøpe et velprøvet bryggeri, som er lett å ha med å gjøre, mener Stokvik.

De har også sikret seg den nødvendige kompetansen.

– Alf Steinar er nå bryggemester, utdannet i Danmark, med diplom som bryggemester, for å ha god kvalitetssikring av produktene vi skal komme med.

I kontakt med kunder

De har gjennomført markedsundersøkelse før etableringen, men vil ikke gå inn på hvilke kunder de retter seg inn mot foreløpig.

– Vi har vært i kontakt med kunder, men jeg vil ikke gå inn på hvilke.

I begynnelsen vil de kjøpe inn alle ingredienser til ølet, men de lover at de har spennende planer på sikt.

– Vi er veldig spent på mottakelsen når vi kommer ut på markedet.