Konsernsjef Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA opplyser at det heleide datterselskapet Norgesbuss AS i løpet av det siste døgnet har signert kontrakt med det fylkeskommunale selskapet Kolombus om busskjøring på Nord-Jæren. Kontrakten omfatter stort sett alt av busskjøring i Stavanger.

4 milliarder

Kontrakten har en ramme på 4 milliarder kroner, og er Norges største enkeltkontrakt på busskjøring. Norgesbuss tar over fra Boreal 1. juli 2016, og har fått kontrakt på åtte år med opsjon på ytterligere to års forlengelse.

- Vi er veldig fornøyd med å ha vunnet denne kontrakten. Vi har ikke bussdrift i Rogaland fra før, så dette gir Norgesbuss flere ben å stå på og styrker dette virksomhetsområdet i konsernet, sier Forbergskog.

Avtalen innbærer at selskapet må kjøpe inn 190-200 nye busser.

- Vi må også få inn 500 ansatte på hel- og deltid, sier Forbergskog.

Mange av de ansatte vil komme fra Boreal, som følge av virksomhetsoverdragelse.

Driver godt på buss

Ifølge konsernsjefen driver alle busselskapene i Torghatten nå i pluss.

- Vi er fornøyd med bussdriften, og har overskudd nå i samtlige busselskap. Dette til tross for at dette er en lavmargin-bransje. Dette skyldes måten vi er organisert på, med desentralisert styring. Det er Norgesbuss som skal ha æren for denne kontraktsseieren, sier konsernsjefen.

Norgesbuss hadde før kontraktssigneringen cirka 1.100 ansatte og en omsetning på cirka en milliard kroner i året.

- Nå vil Norgesbuss nærme seg 1,5 milliarder i året i omsetning, fastslår konsernsjefen.

Konsernsjef Brynjar Forbergskog og Torghatten ASA er svært godt fornøyd med Norgesbuss, etter at selskapet sikret en viktig busskontrakt i Rogaland.