I går kveld avgjorde juryen i EY Entrepreneur Of The Year at vinneren av prisen som Nord-Europa største gründer var Manny Stul. Han er styreformann og Co-CEO i det Melbourne-baserte leketøysselskapet Moose Enterprise. Seremonien fant sted i Monaco Salle des Etoiles.

Konsernsjef Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA ble tidligere kåret til å være norges representant i denne gründerkåringen, og deltok som en av 55 kandidater fra 50 land til  den største prisen. Han sa til BA-nett på fredag at det var mange gode kandidater, og han hadde derfor et avslappet forhold til selve prisutdelingen.

Gratulasjon fra Statsministeren

Sjøl om ikke Forbergskog fikk med seg den høyeste utmerkelsen i kofferten hjem, så ble han tildelt en statuett som beviser at han er Norges største vekstskaper. Han mottok også en innrammet gratulasjonshilsen fra statsminister Erna Solberg.

I kjølvannet av denne kåringen har Brynjar Forbergskog skapt oppmerksomhet. Aftenposten ga han spalteplass med et helsides intervju i dag.

Der sier han mellom annet at prisen for EY Entrepreneur Of The Year i Norge deler han med sine ansatte, skal man lykkes er ikke dette noe one-man show. Gode ledere og dyktige ansatte har brakt Torghatten ASA dit de er nå.

Er et konkurransemenneske

Han sier at han synes hver dag på jobb er interessant og at han betegner seg sjøl som et konkurransemenneske.

- Jeg pleier å si at det vi holder på med i Torghatten  er å sammenligne med en boksekamp. Vi må vinne. For eksempel vil det å bli nummer to i en anbudsrunde ha liten verdi, sier Forbergskog til Aftenposten.