Bodø/Glimt og Ulrik Saltnes er klar for Eliteserie-comeback. Gultrøyene starter hjemme mot cupmester Lillestrøm allerede søndag 11. mars. Det er rekordtidlig og sammenfaller med Holmenkollsøndagen.

Tøff start

Deretter bærer det til Bergen. Glimt skal også møte Odd borte, RBK hjemme, Godset hjemme og Molde borte i løpet av de ni første kampene.

- Det er alltid like gøy når det blir klart med kampene. Uansett blir det viktigst å tenke på oss selv, og ikke når vi møter hvem, sier Saltnes.

Slaget om Nord-Norge

16. mai er det klart for slaget om Nord-Norge mellom Bodø/Glimt og Tromsø på Aspmyra. Brønnøyværingen fikk sitt gjennombrudd i det tilsvarende oppgjøret i 2015.

- Der må vi nesten bare satse på ønskereprise, sier Saltnes.

Papa «Badou» Ndiaye ble matchvinner, men Ulrik Saltnes ble kåret til banens beste av AN og VG sist Glimt og TIL møttes på Aspmyra i Eliteserien. Foto: Nordlandsbilder.no Bjørn Erik Olsen

- Glimt mot Tromsø er alltid god underholdning. Det var ekstra deilig å vinne når man slettes ikke er favoritter, sier han.

25-åringen er hjemme på en kort ferie, men skal feire jul med samboeren i Bodø.

- Årets oppkjøring blir intens og kort, første kamp er i slutten av januar, forteller han.

I februar bærer det på treningsleir i Spania.

- Årets leir er 12 dager i slutten av februar i Marbella, sier Saltnes.

Avslutter på Lerkendal

Aller første kamp i Eliteserien 2018 er Ranheim – Brann lørdag lørdag 10. mars. Resten av første serierunde ser slik ut: Molde – Sandefjord, Odd – Haugesund, Start – Tromsø, Strømsgodset – Stabæk og Sarpsborg 08 – Rosenborg, Kristiansund – Vålerenga (man 12. mars).

Siste serierunde spilles 25. november. Da skal Glimt til Lerkendal. Cupfinalen spilles 2. desember. Det er flere grunner til at sesongen starter så tidlig og strekkes ut.

– Vi er avhengig av å strekke ut den norske sesongen dersom vi skal nå våre mål i Europa, noe som også samsvarer med innstillingen fra styret i Norsk Toppfotball. Vi får nå en konkurransesesong som nærmer seg i lengde med våre konkurrenters. Forholdene er lagt godt til rette for lagene som skal ut i Europa gjennom en innlagt tre pausehelger i Eliteserien i den mest hektiske perioden, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

I tillegg blir det én måneds sommerferie i forbindelse med VM i Russland.

Glimt er tredje best i talentutvikling

Glimt vant OBOS-ligaen suverent og sikret opprykk tilbake til Eliteserien på første forsøk i år. Klubben ble også kåret til den tredje beste i landet på utviklingsarbeid med fire av fem stjerner i Norsk Toppfotballs Akademiklassifiseringsrapport. Kun Stabæk og Vålerenga rangeres foran.

Glimts strategi- og styringsdokument «Vårres måte» er forankret og innarbeidet i hele klubbens virksomhet.

- Bodø/Glimt har de seneste 5–6 årene arbeidet målrettet og systematisk med å skape et godt utviklingsmiljø for unge fotballspillere. For oss har det vært viktig at styret, klubbens administrasjon, A-lagstrenere, utviklingsavdelingen, spillere og andre har dratt i samme retning. Den aktivitet som utøves i klubbens utviklingsavdeling og klubbens A-lag skal henge sammen i et gul-svart tau, tvunnet sammen med nordnorsk identitet og kultur, sier daglig leder Frode Thomassen til Glimt.no.

Bodø/Glimt har to overordnede målsettinger.

- Vi skal gi nordlendinger muligheten til å spille i eliteserien for Bodø/Glimt, og vi skal utvikle spillere for salg til Europas 15 beste ligaer. Basert på dette er A-lagets målsetting at klubben alltid skal være i eliteserien og ha en nord-norsk profil, sier Thomassen.

Fra BAnett til Bodø/Glimt

Denne uken ble Regine Boym ansatt som markedsansvarlig i Bodø/Glimt.

25-åringen fra Hadeland har blant annet en bachelorgrad i journalistikk. Hun studerte i Bodø og hadde praksis i Brønnøysunds Avis høsten 2014.

Leder for marked og kommunikasjon, Jannike Ramsvik, synes det var gøy med så mange søkere.

- Vi fikk søkere fra hele landet, og det var artig å få en slik bunke med søknader. Jeg tror vi har funnet rett person, sa hun i et intervju med Avisa Nordland.