For første gang skal bindalingene stemme for kommunens fremtid - i en rådgivende folkeavstemning der spørsmålet er om Bindal skal stå alene eller gå inn i nye Nærøysund kommune sammen med Nærøy og Vikna.

Bindalseidet skole er stemmelokale for kommunens nordligste innbyggere.

Da stemmelokalene åpnet på Bindalseidet skole mandag morgen var Terje Sevaldsen den første til å avgi sin stemme. Lokalpolitikeren som representerer Høyre mener folkeavstemningen kommer for seint.

- Det skulle vært fremforhandlet en intensjonsavtale med nabokommunene i forkant. Vi i kommunestyret fremmet et forslag for snart to år siden da samarbeidet om kommunesammenslåing nordover havarerte. Da ble jeg klubbet ned og det var ubehagelig.

- Du har nettopp avgitt din stemme. Hva stemte du?

- Jeg stemte ja til sammenslåing. Jeg mener vi ikke har noe alternativ på sikt med utviklingen i folketall og alderssammensetningen i befolkningen. Det skal så kolossalt mye til for å snu. Dette handler om arbeidsplasser, sier Sevaldsen.

- Tror du det blir flere arbeidsplasser av å slå sammen flere kommuner?

- Vi får i hvert fall mulighet til å utvikle en region. Hvis ikke blir det tvangssammenslåing om noen år. Da har vi ingen kort på hånden. Det er ingen som får til noe uten samarbeid, avslutter Terje Sevaldsen.