I går kveld ble ei jente på 10 år funnet livløs i snøen ved Lierne gjestegård. Det ble utført livreddende førstehjelp og helsepersonell var raskt til stede. Jenta ble fløyet med ambulansehelikopter til St. Olavs hospital i Trondheim, men livet hennes kunne ikke reddes.

Lekte i snøhule

Ifølge Trønderavisa ble jenta funnet klokka 22.20 i går kveld i en snøhule av forbipasserende. Jenta lekte i snøen like ved campingvogna der jentas foreldre oppholdt seg.

Politiet opplyser til Trønderavisa at dette er i utgangspunktet en tragisk ulykke og ingen politisak. De vil likevel gjøre undersøkelser på stedet for å få mest mulig fakta om hendelsesforløpet.

Fra Overhalla

I ettermiddag offentliggjorde politiet at det var ti år gamle Wenche Aleksandra Jørgensen Hansen fra Overhalla som døde da snøhulen hun gravde falt ned over henne like før klokken 22 om kvelden.

- Både familie og andre som var til stede satte umiddelbart i gang livreddende tiltak samtidig som medisinske ressurser som AMB og luftambulanse ble sendt til stedet. Jenta ble erklært død på St. Olavs Hospital tidlig på morgenen den 23., skriver politiet.

Familien følges opp av helsevesenet og kommunen.