Razzia i lokalene

– Jeg kan bekrefte at vi driver bevissikring og inspeksjon hos det aktuelle selskapet. Dette knytter seg til mistanke om brudd på konkurranselovens paragraf 10 om konkurransebegrensende samarbeid, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese hos Konkurransetilsynet til Nordlys.

Til avisen bekrefter reionlensmann Øystein Nilsen at politiet bisto tilsynet med razziaen.

– Det er helt ok

Giæver bekrefter også razziaen.

– Jeg har fortsatt besøk. De gjør sine undersøkelser, sier han til Nordlys.

Han mener alt skal være i orden.

– Jeg kan ikke i min villeste fantasi se at det kan være noe. Men det er helt OK at de er her. I mitt hode er dette udramatisk, sier Giæver til Nordlys.

Hadde møter om anbudskonkurranse

Det er ikke usannsynlig at razziaen kommer i etterspillet etter en uttalelse til NRK Nordland, der Giæver sa at han hadde hatt flere møter med DAT om anbudskonkurransen.

Få dager senere havnet Giæver i hardt vær etter et NRK-intervju, hvor han sa at han hadde vært i flere møter med DAT.

– Vi har snakket om hvilke ruter som passer for dem og hvilke som passer for oss. Så dro vi hver til vårt og gjorde hjemmeleksa, sa Giæver til NRK.

Ifølge blant annet transportforsker Gisle Solvoll ved Nord universitet er det helt klart ulovlig å samarbeide i en anbudskonkurranse, skriver Nordlys.

Gemyttelig herre

Til NRK Nordland uttaler Giæver tirsdag kveld:

– Dette var som forventet etter at jeg uttalte meg i intervju med NRK, sier Ole Giæver.

Den danske motparten DAT, representert ved Jesper Rungholm, har følgende kommentar om Giævers utsagn:

– Som jeg har sagt tidligere, jeg synes han er meget gemyttlig og snakkesalig herre, og her har han talt mer enn han har tenkt, sier han til NRK Nordland.

Han avviser noen som helst snakk om koordinering av anbudsprosessen med FlyViking og Giæver, og har ikke blitt kontaktet av Konkurransetilsynet eller politiet.

– Jeg synes det er forferdelig dumt. Man burde vite bedre. Jeg kan ikke forestille meg at det skal være noe å finne i vår relasjon. Hva Giæver og FlyViking ellers har bedrevet med har jeg selvsagt ingen ide om, men jeg vet hvert fall at i vår kommunikasjon er det ingenting å komme etter, sier Rungholm til NRK Nordland.