«Escape Room» er en type spill som setter en gruppe mennesker i et fysisk lukket rom, fylt med ledetråder og hint, og spillerne må samarbeide og bruke hverandre for å klare å komme seg ut. Adrian Sandvær fra Brønnøysund er en av skaperne bak spillet "Aftermath", som på spillets nettside omtales som "Londons mest populære bærbare Escape room".

Her er en gruppe personer i gang med "Aftermath". Her gjelder det blant annet å løse oppgaver, gåter og finne ledetråder slik at man kan "Escape room" - slippe ut av rommet. Foto: privat

- Vi kan ta hele opplevelsen til hvilket som helst rom som kunden ønsker, forteller Sandvær. Spillet han har skapt er noe han vil karakterisere som en andregenerasjons «Escape Room», siden spillet ikke krever veldig mange elementer, eller mye forarbeid, kan det settes opp i hvilket som helst rom så lenge det har mobildekning.

- Konseptet er på vei til Norge, sier brønnøyværingen.

Sandvær sier cirka 3.500 personer har løst billett til spillet i London.

Et spill krever kun en stor koffert og en skuespiller. Foto: Privat

I tillegg til å ta imot utdrikningslag, bursdager og nysgjerrige, forteller brønnøyværingen at han har hatt flere store kunder som Google, BBC og Sky. Ifølge Sandvær bruker bedrifter blant annet spillet som en rekreasjonell og samarbeidsbyggende aktivitet for sine ansatte. Opplevelsen og vanskelighetsgraden kan også tilpasses, og spillets enkle oppbygging gjør at driverne kan håndtere alt fra fem til over 200 mennesker på en gang. Foreløpig kan ingen andre i London arrangere "Escape Room" for så mange spillere på en gang, ifølge Sandvær.