Rootsfestivalen opplyser i en pressemelding at Vidar Villa med band skal stå for konserten på hovedscenen lørdag formiddag under årets festival.

Festivalen får bistand fra Helgeland Sparebank og Helgeland Kraft, slik at formiddagskonserten også i år blir gratis.

- 28-åringen Vidar Villa fra Lillestrøm har blitt svært populær det siste året og var i fjor en av Norges mest streamede artister med 32 millioner streams og 400 000-550 000 månedlige lyttere på Spotify. Han rundet nylig tre millioner avspillinger på YouTube, skriver festivalen i pressemeldingen.

På forsommeren 2017 lå Villa-låten One Night Stand på VG-lista og Spotify i åtte uker som den nest mest spilte norske låten. Villa har ifølge festivalen blitt kjent som en folkelig artist med fengende organisk musikk, humoristiske tekster og et solid liveshow.

- I sommer er det DeDerre-låten Jenter som som gjelder. Spotify sitt analyseteam spår at Jenter blir en av sommerens fem største norske hits der Kygo, Alan Walker og Seeb står på samme Topp5 liste. Vidar Villa og bandet hans er allerede booket til 24 konserter i sommer, og flere er på gang, skriver festivalen.