Siden mai har Graven arbeidet 40 prosent for opplæringskontoret i Helgeland, samtidig som han jobbet i Tine. Etter 14 år i Tine, der han blant annet har vært styremedlem og tillitsvalgt regionen, skal han nå jobbe 100 prosent som daglig leder for oppæringskontoret på Sør-Helgeland.

- Jobben går ut på å skaffe lærlingeplasser. Jeg skal samarbeide med bedrifter i regionen, og har som mål å skaffe fler plasser til elever på videregående skole.

Selv om det i år har vært rekordhøy andel lærlingeplasser på Sør-Helgeland, er det fortsatt mye å ta tak i for opplæringskontoret.

- Vi har ikke nok læreplasser. Særlig innen service og samferdsel har vi mye å gå på. Noen av håndverksfagene sliter vi også litt med, sier han.

I år har det vært flere lærlinger i sving enn noe annet år siden opplæringskontoret ble opprettet. Dette vil ikke Graven ta all æren for.

- Det er et samarbeid mellom fagkonskulent Johnny Snapa, meg og styret. Vi har gode bedrifter, som tilbyr læreplasser i større grad. Det er mange faktorer som spiller inn, sier Graven.

Styreleder Kristian Warhom er fornøyd med å ha Graven på plass som ny daglig leder.

- Han har kommet inn med en motivasjon, energi og et bilde på hvordan han skal gjøre jobben.

Opplæringskontoret har jobbet målrettet for å finne rett mann til daglig leder-stillingen.

- Så vi er veldig glade for at han takket ja. Han har gjort en veldig god jobb siden han startet i mai, sier styreleder Kristian Warholm.