Det opplyser sykehuset i en pressemelding. Grunnet fulle intensivavdelinger ved alle tre sykehusene har beredskapsledelsen i dag besluttet å gå over i gul beredskap fra klokken 12.00 i dag, torsdag 5. januar.

– Det er covid og andre virussykdommer som utfordrer kapasiteten vår spesielt. Gul beredskap innebærer for pasientene at det kan bli endring i planlagt aktivitet for fredag, kanskje også de nærmeste dagene, skriver sykehuset i pressemelding.

Følgende råd gis til til besøkende:

  • Sykehuset ber om at de som har plan om å besøke en pasient, revurderer dette dersom man har symptomer på sykdom.

  • Grunnleggende smittevernanbefalinger er fortsatt viktige og vil begrense spredning av smittsomme sykdommer, inkludert covid.

Epidemiene av covid, influensa og RS-virusinfeksjoner fortsatte å øke i uke 51 og 52, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI), ifølge NTB.

– Antall nye sykehusinnleggelser med luftveisinfeksjoner er høyt og øker fortsatt. Det er nå flere innleggelser med influensa enn med covid. Antallet nye innleggelser på intensivavdeling er foreløpig nokså lavt, opplyser FHI i sin ukentlige rapport.

– Flere land, inkludert de nordiske, opplever samtidige epidemier av influensa, covid og RSV-infeksjon med betydelig belastning i sykehusene, heter det videre.