Tradisjon tro møtte lensmann Roger Stangnes mørkeblåtrøyer russens rødbukser til dyst på kunstgressbanen tirsdag kveld, 16. mai.

Dommer var Simon Utvik, for anledningen ikledd russebukse.

Kampen begynte sterkt for politiet, og Stangnes' NK Jan Solbakk satte inn kampens første mål. Stillingen sto da også 4-1 til politiet ved pause.

I andre omgang fikk politiet mer motstand fra russens spillere (og, tradisjon tro, publikum), oig kampen endte 5-1, russens andre mål ble, ifølge politiets Marius Heide Horn, satt inn mens ballen ikke var i spill.

Som seg hør og bør ble politiet tidlig i kampen angrepet av en russ med en bjørne-maske.

Lensmann Stangnes og politibetjent Thomas Einvik kom den ulykkelige politibetjenten til unnsetning, og fikk kontroll på den ene angriperen, mens den bamse-utkledde effektuerte sin flukt ut til sidelinjen, der han raskt forsvant inn blant russen.

Ordensmakten hadde før kampen sikret seg et hemmelig våpen: Trenings-pepperspray, en versjon uten krydder, som bare sprøyter vann. Den eneste som fikk anledning til å bruke det hemmelige våpenet var laglederen selv, lensmann Stangnes.

Til gjengjeld kom bjørnen ut på banen flere ganger, og hentet ut spillere fra politilaget, for å få deponert dem utenfor banen. Også lensmannen fikk seg en runde utenfor banen, mens russepresidenten, for anledningen med politimerker på russedressen, også bidro til å legge en politimann i bakken.

Det vites ikke om det er tatt ut siktelser mot noen etter kampen.

I en kommentar etter kampen beklager russepresident Lotte Engen Granås tapet, men legger til.