Kommende mandag til onsdag holder Ritz stengt. Når det gjenåpner torsdag så er det for å feire et helt nytt konsept.

– Her blir nye møbler, sofagrupper og nye bilder og dekorasjoner. Alt blir nytt. Menyen blir også ny. Vi vil gi Brønnøysund en ny bistro og restaurant som byens befolkning kan være stolt av. Den skal være åpen fra ettermiddag til kveld, forteller innehaver Olivier Roussel og servitør Maria Theresa Pedersen.

Enkelt og godt

Kafémarkedet i sentrum er sprengt, og nå ser Roussel muligheten til å rendyrke sin interesse for å lage velsmakende middagsretter. Han vil gjøre det mulig å gå ut å spise på kvelden, og ikke bare i lunsjtid. Bistro er fransk og betyr liten restaurant.

– Jeg gleder meg veldig til å kokkelere og få frem de gode smakene. Det blir bistro i ordets rette forstand, det skal ikke være høystandards gastronomi men enkelt, godt og god service. Vi vil bruke lokale råvarer og lage middagsretter med røye, torsk, reinsdyr og biff. Men vi vil også ha risotto og andre mer utelandskinspirerte retter og alkoholservering, forteller han.

Tilbud på kveld

Ritz har også tidligere hatt et restauranttilbud.

– Men da som endel av kafédriften, med stenging klokka fem på ettermiddagen. Nå vil vi i stedet åpne senere på dagen, og rendyrke restaurantdriften utover kvelden, sier Pedersen.

På lørdager kan det likevel være rom for noe kafédrift.

Oliver Roussel vil gi tradisjonelle Ritz kafé nytt liv som et bistro og restaurant tilbud på kveldstid i Brønnøysund sentrum. Foto: Bente Milde