Lasse Blom, Sømna IL kom i mål på 1.11.03 under dagens halvmaraton. Klubbkameraten Kjell Arne Trælnes  kom inn 54 sekunder senere 1.11.57 og dermed senket begge Bloms rekord fra fjorårets halvmaraton på 1.13.20.

Under halvmaratonløpet tar Torill Olsen (BIL)beste tid blant kvinnene på tida 1.39.01, foran Mette Siri Brønmo (BIL) på tida 1.39.30. De har ikke klart å rokke ved fjorårets resultat satt av Mari Brox Sømna IL. Hun løp i mål på tida 1.25.02  under halvmaratonen i 2017.  Brox var ikke å finne blant halvmaratonløperne i år rundt Torghatten, men på barneløpet sammen med datteren Rakel (2) på Nordhus stadion.

Det var 381 påmeldte totalt til alle løp og klasser i år.

Eirik Johansen i Brønnøysund IL  satte ny rekord i Øygaloppen (10km) på tida 34.32.

-Omlag 300 løpere har deltatt, vi har litt nedgang i antall siden i fjor. Det er stabilt i antall løpere i maraton og halvmaraton, men litt mindre i de andre klassene. Vi er svært fornøyd med arrangementet . Det virker som om både løpere og publikum er fornøyd med dagen, også var det jo veldig artig å få satt ny løyperekord i helmaraton, sier Tonje Johansen i arrangementskomiteen.

Saken er oppdatert.

-Det var veldig bra forhold, sier Lasse Blom og Kjell Arne Trælnes som kom i mål med 54 sekunders mellomrom. Foto: Isak V. Tilrem
Torill Olsen (BIL) ute i løypa Foto: Isak V. Tilrem