Søndag kveld sender Torghatten Midt ut denne driftsmeldingen:

«Hurtigbåt Vega Sambandet er innstilt inntil videre grunnet tekniske årsaker.»

Hurtigbåten «Sigrid Sigurdsdotter» lå i skrivende stund til kai i Brønnøysund, og det gjorde båten også mandag morgen i 7-tiden.

Klokken 07.42 mandag melder Nordland fylkeskommune at avgangen til Sandnessjøen fra Brønnøysund klokken 08.30 også er innstilt grunnet tekniske årsaker.

I 8-tiden mandag var avgangene fra Brønnøysund 21.30 søndag, 05.45 fra Rørøy, 06.55 fra Brønnøysund og 07.45 fra Rørøy innstilt på Vega-sambandet.

Driftssjef Stian Olaisen hos Torghatten Midt opplyser at innstillingene skyldes at man søndag kveld ikke fikk start på en av motorene på «Sigrid Sigurdsdotter».

– Vi måtte bytte startmotor på den ene motoren. Vi fikk delene mandag morgen og det arbeides nå for å få båten i drift igjen. Målet er å komme i gang igjen så raskt som mulig, sier Olaisen til BAnett klokken 08.20.

Skoleskyss fra Vega ble avviklet med buss og ferje mandag morgen.

– Vi har et samarbeid med Lovundskyss på reservebåt, men fordi problemet oppsto såpass sent søndag kveld så rakk vi ikke å få erstatterbåt på plass til mandag morgen, sier driftssjefen.

Siste: Klokken 11.09 melder Nordland fylkeskommune at Vega-hurtigbåten gjenopptar drift fra avgang fra Sandnessjøen klokken 13.05. «Sigrid Sigurdsdotter» gjennomfører også avgangen videre fra Rørøy klokken 14.25.

Torghatten Midt melder mandag morgen at hurtigbåten i Bindal tar forbehold ved anløp av Harangsfjord grunnet is.