Det tidligere slakterianlegget i Brønnøysund er lagt ut for salg. Det er DNB Eiendom i Bodø som selger det på vegne av konkursboet til Helgeland Samvirkeslakteri AS.

I lørdagsavisa bekrefter eiendomsmegler Bjørnar Johansen i DNB Eiendom at det er en festekontrakt på tomta. I prospektet på tomt og anlegg er festekontrakten vedlagt. Den er fra 2009, og den årlige festeavgiften var da på 218.002 kroner. I mellomtiden er festeavgiften blitt prisregulert, og Johansen opplyser på forespørsel at den for 2015 var på 283.485 kroner.

- Avgiften konsumprisreguleres jevnlig, så dette er egentlig det mest presise tallet vi har.

- Hva ville dette kostet om det ikke var festeavgift?

- Da ville nok prisen vært et par-tre millioner over. Og dersom det fulgte med en god leiekontrakt ville den vært enda høyere, her er man avhengig av å skape ny aktivitet. Men man får mye areal for pengene.

- Burde det ikke vært opplyst om festeavgiften i Finn-annonsen?

- Det er ikke utelatt for å gjøre det mystisk, det er mest et teknisk spørsmål. Jeg skal se nærmere på det. Det har vært et par seriøse interessenter, så vi håper på noe, og de er innforstått med festeavgiften. Men dersom det er mulig, så skal jeg legge det til i annonsen, sier Bjørnar Johansen i DNB Eiendom.