I år, som mange år før, arrangerer TINE fotballskole i samarbeid med BIL denne sommeren. Torsdag samlet unger fra hele regionen seg på kunstgressbanen for å sparke i gang årets utgave.

Regn går bra

Blant deltakerne er Andreas Akseth (11) og Jonas Horn (11).

Begge gleder seg til å spille fotball fire dager til ende, men har delte meninger om været.

— Egentlig er dette ganske bra, det er bedre å spille fotball i regn enn å spille i steiksol og svette i hjel, sier Andreas, men får fort motsvar fra kameraten.

— Jeg vil ha sånn passe, konkluderer Jonas.

Kjører standard opplegg

— Det blir «same procedure as last year», forteller Arne Robert Hartvigsen, og mener med det at årets utgave vil foregå på samme vis som hvert år.

BILs spillere fra 16–17 års alderen og oppover vil lede treningene, mens TINE vil sponse drikke og lignende under fotballskolen.

— Det er oppmøte torsdag formiddag, så er det treninger frem til lørdag. Søndag blir det den sedvanlige cupen, forteller han, og sikter til turneringen der ungene blir delt opp i lag med navn som tilsvarer forskjellige nasjoner.

Dermed blir man å finne Danmark, Spania og Kroatia på kunstgressbanen søndag, og ikke bare på TV-skjermen.

Alexander Ediassen (t.v.) og Arne Robert Hartvigsen er sentrale i gjennomføringen av TINEs fotballskole. Foto: Jøran Horn

Færre deltakere

Hartvigsen sier det er litt nedgang i antall deltakere i år fra i fjor.

Så langt har de 90 deltakere, mot fjorårets tall på over 100.

— Det er mange som arrangerer aktiviteter denne uken, flere enn før, sier han og sikter til Sømnas fotballskole og andre aktiviteter i lokalmiljøet som foregår denne helgen.

— Vi har hatt fotballskolen på dette tidspunktet i alle år, så ting behøver ikke krasje, mener Hartvigsen.

—Flott tiltak

Heller ikke leder for BIL fotball, Leif Morten Slotvik, ser mørkt på værsituasjonen, og sier det ikke setter en stopper for noe.

— Vi kjører på. Det har alltid vært godt vær på Tines fotballskole, så jeg regner med det klarer opp i løpet av dagen, sier han håpefullt.

Samtidig har de tatt noen forbehold. De har åpnet opp de nye garderobene som er tilgjengelig slik at deltakerne kan varmet seg når det trengs.

— Vi ser at dette er populært. Ungene har det artig, og mener at dette blir kanon. Det er det viktigste, sier Slotvik.