Olsen har presentert planer for havfisketurisme på en eiendom på Gårdsøya i kaikanten mellom Egersund net og Truck Tek.

Han overtar en 60 fots fiskebåt, og vil kjøpe en næringstomt på Gårdsøya for å ha som base for en kombinasjon av tradisjonelt fiske og reiselivsaktivitet. Han planlegger å bygge brygge med kai til det store fiskefartøyet, og en mindre flytebrygge for småbåter til utleie. Planene inkluderer ei brygge på to etasjer med loft, med overnattingsrom for masnnskap og det som omtales som et «rorburom» for de som er med på havfisketurer eller leier småbåter. Formålet med søknaden har vært å avklare om dette kan la seg gjennomføre på eiendommen det er snakk om.

– Det meste taler for

Området er i dag regulert til formål havn/industri/fiskeriformål.

Tiltaket ble møtt med en viss positiv approbasjon i planutvalget, der det blant annet ble uttalt at dette var en kjempesak, og at det var veldig bra for Brønnøy å få på plass et slikt tilbud. Det ble også fremhevet at dette ikke bare trengte å være en aktivitet sommerstid, men kunne generere turisme året rundt.

Vedtatt enstemmig

Denne innstillingen ble vedtatt enstemmig:

«Søknad av 21.5.2018 om dispensasjon fra regulert arealbruk på eiendom gnr 105 bnr 821 for å kunne benytte eiendommen også til overnatting i forbindelse med havfisketurisme o.l. i henhold til søknaden, imøtekommes på følgende vilkår:

1. Det må utarbeides en realistisk situasjonsplan med funksjonelle løsninger for parkering m.v, da situasjonsplanen vedlagt i søknaden er ikke gir tilstrekkelig plass til nødvendige funksjoner.

2. Vedlagt prinsippskisse datert 28.9.2016 for arealbruk (utarbeidet til planutvalgssak 62/16) skal legges til grunn ved byggesaksbehandling for eiendommen gnr 105 bnr 821, samt for det tilstøtende arealet på ca. 2,5 daa nordover mot moloen av eiendom gnr 105 bnr 8, med hensyn til utforming mot sjø, kailinje m.v.

Begrunnelse går fram av saksutredningen.

Dispensasjonsvedtaket faller bort innen 3 år hvis ikke tiltakene er iverksatt innen den tid.»

Det kan klages på vedtaket innen tre uker.