Natt til 1. mai melder Nordland politidistrikt at det skal være amper stemning ved russens samlingssted i Brønnøysund.

– Vi er på stedet og forebygger. Noen personer bortvist fra stedet for å forebygge bråk, skriver politiet på twitter klokken 00.05.

Ifølge politiet skyldes den ampre stemningen uvedkommende.

– Klokken 23.15 blir vi oppringt og orientert om at det var kommet en del utenforstående mindreårige til stedet. Politiet har vært på stedet og roet gemyttene og bortvist dem, sier operasjonsleder Tommy Beck ved operasjonssentralen i Bodø.

– Hva legger man i amper stemning?

– Det er snakk om krangling og slike ting. Russen har prøvd å vise dem bort, og da ble det krangling, sier han.

Ellers har det vært en travel natt for politiet i Nordland.

– Vi har hatt en del russerelatert i Nordland, men ikke mer enn vi anser som normalt under slippet, sier operasjonslederen.

Lokal innsatsleder fra politiet var politibetjent Jørn-Stian Brønmo Elden. Han forteller at det kom for mange utenforstående.

– De var muligens invitert eller bare nysjerrige, noe som var vanskelig å si siden russen ikke var helt enige om reglene de selv hadde satt. Derfor ble det litt ampert. Flere personer som ikke hadde tilknytning til arrangementet ble bortvist, men dette tok russen seg av. Vi bortviste også en del personer av andre grunner. Bortsett fra det kan vi melde om godt oppmøte og god stemning blant russen, skriver han i SMS til BAnett.