foto
Foto: Espen Marius Jenssen

På lørdag var ungene samlet for å lage julepynt og skjærfjøler, adventskalendere med nellikspiker og bake lefser. Julesang og julegrøt hørte selvsagt med!

Flere hundre har de siste par helgene vært innom senteret; først for å få med seg gode matvarer fra lokale og regionale matprodusenter, håndarbeid fra Kvinne- og familielaget og andre ivrige håndarbeidsentusiaster, så på adventsverksted for store og små.

foto
Foto: Espen Marius Jenssen

Adventsverksted

Vega Husflidslag har i over 20 år hatt samarbeid med museet eller Frivillighetssentralen om å arrangere Adventsverksted for store og små. I år foregikk verkstedet på verdensarvsenteret. Rundt bordene i Skaperverkstedet og to av utstillingsrommene var ivrige unger i gang med å lage fine julekurver, engler og lenker. Hjelpere var medlemmene i husflidslaget. Andre frivillige stilte opp i kafeen for å hjelpe ungene å lage lefser, mens store og små også fikk smake blodpannekaker som ble stekt av en annen frivillig. Når alle sammen var samlet til julesang, kjente nok de fleste julestemningen kom smygende.

foto
Foto: Espen Marius Jenssen

Salgsmesse

Forrige helg var over 300 innom da lokale og regionale mat- og håndverksprodusenter solgte sine produkter – fra Sandmo og Stavsmarken gård, Vega Delikatesser, til Saltermarka og Forvik. Andre stilte med håndverk, bl.a. Vega Kvinne- og familielag med strikkeprodukter, Ingebjørg med saueskinn og Nancy og Ann-Hege med søm. Utrolig fine ting som fikk bein å gå på!

foto
Foto: Espen Marius Jenssen

Pepperkakehus

Senteret arrangerte også pepperkakehuskonkurranse med flotte bidrag. Publikumsfavoritt var Ingeborgs prinsessehus med optimistiske pastellfarger. Juryen kåret Edel og Sylva sine to rorbuer og ærfuglhus som sin favoritt. De lot seg imponere av alle kreative detaljene i prosjektet.

Alle bidrag var likevel imponerende, så alle fikk en liten premie.

Rita Johansen

Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv