VG publiserte i helgen en lengre reportasje og påfølgende oppfølgingssaker om ukebladets dekning av prinsesse Märtha Louises kommende ektemann. Ifølge artiklene skal ukebladet ha betalt Verretts mor for eksklusive reportasjer.

– De utnytter svake mennesker og gir dem penger for å oppnå noe de ønsker. De bryr seg ikke om familiene går i oppløsning. De vil bare ha storyen, og det er uetisk og ganske sjokkerende, sier Märtha Louise til VG.

Se og Hørs sjefredaktør Ulf André Andersen avviser påstandene og sier ukebladets journalistikk er rettet mot kongehuset og bygger på vanlige journalistiske prinsipper. Han ønsker ikke å kommentere påstandene om betaling av Verretts mor, men svarer på generelt grunnlag:

– Det jeg har vært helt ærlig på, som jeg kan si på generelt grunnlag, er at vi betaler for bildereportasjer og eksklusive bilderettigheter, sier han.

VG har også satt spørsmålstegn ved at det er Se og Hør-reporter Lars Gautneb som har intervjuet Verretts mor i en rekke reportasjer. Gautneb var en mangeårig venn av Ari Behn.

– Det er ganske grovt å hevde at jeg har hatt en personlig agenda i dekningen av Durek, og det er helt sprøtt å antyde at denne har vært motivert av mitt vennskap med Ari Behn. Mitt vennskap med Ari Behn, inntil han døde 1. juledag 2019, var kjent innad i Se og Hør og i offentligheten, svarer Gautneb VG.