56 lag fra Sømna, Vega, BIL, Sport Torghatten og Tjalg sørget for en skikkelig fotballfest på Nordhus denne søndagen. 56 lag er tangering av bestenoteringen fra 2004. Fotballcup har det vært på Nordhus hver sommer i snart 30 år, men de siste 20 årene har arrangementet vært oppkalt etter ildsjelen Knut Erik Knutsen, som gikk bort i 1997.

Været spilte på lag

Leder i Sport Torghatten Tonje Johansen var svært fornøyd med dagens arrangement.

- Det har vært helt fantastisk, spesielt var det flott at vi nok en gang fikk været med oss. Det betyr mye for slike utendørsaktiviteter, sier Johansen.

Oppmøtet er det heller ingenting å si på, så mange lag har det ikke vært på cup siden 2004.

- Årsaken er nok at vi for første gang har med 3-erlag, men jeg har inntrykk av at det er mer folk her totalt nå enn det har vært på veldig mange år, sier Johansen.

Hun synes 3-erfotballen har fungert bra.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger på dette. Ungene får mye spilletid, og det gjør at lag som har få spillere kan være med, sier Johansen.

Sterk dugnadsånd

Det har vært rundt 30 foreldre i sving for å holde cupen gående, så dugnadsånden i Torgøyan er det ingenting å si på.

- Foreldrene her stiller opp, og det skal man ikke ta for gitt. Det er veldig sterk dugnadsånd her ute. Onsdag så vi at tribunene ved ballbingen trengte en del arbeid. Plutselig var det 15 mennesker her som jobbet på og fikk dette i orden, sier Sport Torghatten-sjefen.

Hun sier at tilbakemeldingene fra de tilreisende har vært av det gode slaget, og at ungene virket å ha det skøy i godværet.

- Og det er det viktigste, slår hun fast.

Les mer i tirsdagsavisa.