Den internasjonale bilmessen i Geneve er et årlig gigantarrangement der bilprodusenter fra hele verden viser fram sine nyeste glis, og ikke minst: kommende modeller og konseptbiler.

I dag ble årets utgave av messa åpnet, og dagens snakkis så langt har vært Volvos lansering av den nye XC60. Arvtakeren til selskapets mestselgende bil de siste ni årene er selvsagt svært viktig for Volvo og hegnar.no mener 2018-utgaven ser «riktig lovende» ut.

Ny XC60 i kjente omgivelser

Mer interessant med sørhelgelandske øyne er nok måten Volvo slapp sin nye SUV på. Den svenske bilprodusenten har nemlig engasjert en rekke mediebyråer rundt i verden for å lage en storslått lanseringsfilm med scener fra flere ulike og bildeskjønne steder i verden.

Blant annet har brønnøyværingen Morten Smidesang og produksjonsselskapet Film in Norway vært involvert i produksjonen, ved å tilrettelegge for filming i Herøy, Dønna, Vevelstad og Brønnøy på Helgeland i august i fjor. På Sør-Helgeland ble det gjort opptak både i Vevelstad og Tosen, scener som har blitt svært så prominente i det ferdige produktet.

Fra filming i solnedgangen på Lauknes i Vevelstad, med Vega-fjellene i sjøen i bakgrunnen. Foto: Film in Norway

Resultatet av den storslåtte reklamefilm-produksjonen inneholder scener både fra Los Angeles, Hong Kong og altså Helgeland. Filmen brukes fra i dag både på sosiale og tradisjonelle medier over hele verden som et ledd i Volvos lansering av XC60. Filmen ble også vist på liveshowet i dag i Geneve.

– Nå rulles den ut både fra Volvos globale og reionale markedsapparat rundt i verden. Det blir en bred lansering. Dette er den modellen Volvo har som selger mest. Det er knyttet stor prestisje til dette for dem, det er viktig at dette blir en suksess, sier Morten Smidesang til BA.

Morten Smidesang Foto: Marius Rua

– Honnør til Helgeland

Film in Norway var også involvert som tilrettelegger for filmingen som ble gjort i Hong Kong. Smidesang har ventet i spenning på det ferdige resultatet, med håp om at sekvensene fra hans egen hjemregion kom med.

– Klippingen har ligget i svenske hender, så der har vi krysset fingrene og håpet at Helgeland har fått god plass i filmen. Det har Helgeland fått, og det er virkelig en honnør til regionen, sier Smidesang, som er meget fornøyd med den ferdige filmen.

– Det ble veldig bra, og det er spesielt morsomt at De syv søstre ble dratt fram så tydelig - i scenene fra Herøy og Dønna. Det er ganske mye, når man går filmen etter i sømmene, som er filmet på Helgeland. Blant annet er de fleste scenene av bilkjøring, utenfor by, fra Vevelstad og Tosen, sier Smidesang.

Finner du helgelandsbildene?

Filmen hadde klokken 15.27 210.000 visninger på Volvos facebook-side. Rundt klokken 17.00 var det økt til 315.000 visninger. Langversjonen kan sees på youtube her.

Finner du scenene fra Sør- og Ytre Helgeland? Her er noen klipp BAnett har funnet:

  • 0.03-0.08: Vevelstad?

  • 0.49-0.53: Tosen (både langs veien og fra drone)

  • 1.11-1.13: Vevelstad

  • 1.19-1.21: Vevelstad