Tirsdag klokken 12.01 ble det omsatt aksjer i konsernet i to transaksjoner på først 950.000 og så 50.000 aksjer. Disse transaksjonene var med prisen 98 kroner per aksje. Det betyr at disse to transaksjonene gikk for totalt 98 millioner kroner.

Høyeste pris noen sinne

I tillegg ble det tidligere på dagen og like etter omsatt totalt 1.500 aksjer i konsernet, dette til en verdi på 143.250 kroner.

Om selskapets aksjer var verdsatt til 98 kroner ville det bety at selskapet var verdsatt til 4,66 milliarder kroner. Markedsverdien hos Netfonds er nå 5,58 milliarder kroner.

Ifølge Hegnar.nos oversikt er dette den høyeste registrerte prisen på aksjer i Torghatten ASA, siste toppnivå var 97 kroner og nitti øre.

– Ja, det er nok korrekt, sier konsernsjef Brynjar Forbergskog.

Kjøper egne aksjer

På selskapets generalforsamling ble styret gitt fullmakt til å kjøpe inn egne aksjer, og det er altså Torghatten selv som kjøper aksjene.

– I dette tilfellet er det sånn at vi kjøper en stor post av egne aksjer, sier han.

– Hvorfor så høyt?

– Det har ligget på 93-94, til 97. Dette er en stor post, og da har vi betalt tiører mer enn det som har vært høyeste pris. I forhold til postens størrelse reflekterer det prisen som har vært i markedet, sier Forbergskog.

Andenæs-familien reduserer sin andel

Aksjene er ifølge konsernsjefen primært kjøpt fra Andenæs-familien og deres selskap Christiania Shibs AS. Da BAnett omtalte aksjonærene i Torghatten i august 2017 var Christiania Shibs formelt sett største enkeltaksjonær med drøyt 16 prosent av aksjene, men ekteparet Brynjar og Hilde Nielsen Forbergskog hadde gjennom sine investeringsselskap, henholdvis Saturn Invest AS og Hifo Invest AS, eierskap i over 26 prosent av Torghatten ASA.

Da BAnett omtalte konsernet i januar var det verdsatt til 4,18 milliarder kroner.