Denne uka kom boka "Bygdekinoen i Norge - En reise i utkanten av lerretet" ut på markedet. Forordet er skrevet av "rosablogger" Terje Årseth. Han synes dette oppdraget er en ære.

"Bygdekinoen er en av Norges fineste kulturinstitusjoner. Dette er en påstand jeg har fremmet mange ganger i løpet av de mer enn 20 årene jeg har vært lokal representant for Bygdekinoen på Vonheim Sør-Horsfjord, heimplassen min", slik innleder Årseth sitt forord.

Nevnt i boka

Han er kinoentusiast og har sammen med kona Mona lagt til rette for trivsel på bygdekinokveldene i alle de år. Dette gjør de på frivillig basis for ungdomslaget, og de stiller alltid med gratis hjemmelagede vafler.

- Jeg fikk spørsmålet om å skrive forordet til boka i sommer, og da var jeg midt siloslåtten. Det var en ære å bli spurt om dette, sier Årseth.

Mest sannsynlig er det kinomaskinist Jan-Ove Brønmo som har tipset forfatter Sveinung Wålengen om den entusiastiske, lokale kinorepresentanten. Det lokale visningsstedet i Bindal er også nevnt i boka: "Ungdomshuset Vonheim Sørhorsfjord i Bindal er blitt et helt unikt visningssted".

Ferske filmer

- Jeg tror nesten at dette året blir det beste vi har hatt med hensyn til antall besøkende. Vi har også vært heldige og fått ferske og aktuelle filmer på plakaten.  Filmen "Mannen fra Snåsa" samlet 140 besøkende, og vi ble tildelt norgespremiere på "Børning 2". Da var det 122 som løste billett, forteller Årseth.

Han ser det som særs viktig å tilrettelegge på samme måte på framtidige kinoforestillinger.

- Det er viktig å bruke flere kanaler enn bare plakater for å markedsføre filmtilbudet. I ei lita bygd gjelder det å skape trivsel rundt slike møteplasser. Etter at skolen vår ble nedlagt er det enda viktigere, sier melkebonde og "rosablogger" Terje Årseth.