Flyet tok av fra Langkawi like etter klokken 6 norsk tid. Like etter klokka 14 norsk tid mellomlandet flyet i Sharjah utenfor Dubai.

Når kong Harald ankommer Norge, skal han legges inn på Rikshospitalet. Han blir sykmeldt i to uker, og kronprins Haakon overtar oppgavene hans, skrev kongehuset i en pressemelding tidlig søndag morgen.

Det er ikke kjent når flyet ankommer Norge, men ifølge Flightradar24 er flyet ventet rundt midnatt norsk tid.

Dronning Sonja er sammen med kongen på flyet.

Pacemaker

Ifølge VG fikk en ambulanse politieskorte fra sykehuset Sultanah Maliha på Langkawi i 5.25-tiden norsk tid. En sikkerhetsvakt fortalte avisen at kongen var om bord.

Kongen har vært innlagt på sykehus med en infeksjon. Lørdag fikk han en midlertidig pacemaker som skal gjøre hjemreisen tryggere.

– Pacemakeren ble implantert på grunn av lav hjertefrekvens. Beslutningen ble tatt i dag tidlig, og inngrepet var vellykket. Kongen har det etter forholdene bra, men trenger fortsatt ro. Inngrepet vil gjøre hjemreisen tryggere, sa kongens livlege Bjørn Bendz, som tidligere i uken reiste til Malaysia.

Medisinsk evakueringsfly

Hjemreisen er anslått å koste 2 millioner kroner og tas av forsvarsbudsjettet, noe statsminister Jonas Gahr Støre har forsvart, med støtte fra blant annet Høyre.

– Dersom det koster 2 millioner kroner, så koster det det. Kongen vår skal hjem, sa Høyres Henrik Asheim til NTB.

SAS-flyet er et Boeing 737–700, som ble bygget om til et medisinsk evakueringsfly i 2022. Blant annet har det blitt brukt til å fly sårede ukrainere til sykehus i andre land.

Flyet med kongen om bord er for tiden det mest fulgte på flyovervåkningstjenesten Flightradar. Søndag ettermiddag ble det fulgt av over 10.000 personer.

Ferietur

Det var tirsdag ettermiddag at kongehuset sendte ut en pressemelding om at kongen var innlagt på sykehus i Malaysia.

Kong Harald og dronning Sonja har vært på privat ferie på øygruppen Langkawi i Andamanhavet, rundt 30 kilometer vest for det malaysiske fastlandet. Kongen feiret 87 år 21. februar.

Kronprinsparet endret ikke programmet sitt etter at kongen ble innlagt og avviste at de kom til å reise til Malaysia.