Arntzen har siden midten av 90-tallet jobbet som kriminaltekniker for Kripos.

Nå skriver han en yrkesbiografi om sine erfaringer.

— Dette er et bokprosjekt om hvordan det er å jobbe som kriminaltekniker i Norge. Det vi ofte ser er at det er pensjonerte taktiske etterforskere som gir ut bøker. Dette handler mer om sporene på stedet og betydningen av spor i drapssaker, brann og ulykker, forteller Arntzen.

Ikke lærebok

Han vil enda ikke røpe så mye av hva boken inneholder, men sier det ikke er en lærebok for verken politistudenter eller kriminelle.

— Jeg ønsker å gi kriminalteknikere en stemme. Vi får mange spørsmål om hva vi ser etter og hva vi gjør med det vi finner. Jeg føler ingen har skrevet om det før, forteller han, og sier det skal være en bok som forklarer hvordan han og kollegene gjør det i vanskelige saker.

Kommer i høst

Arntzen, som er ved å sluttføre boken, sier den kommer ut i september.

Den blir å hete «Åsted. En kriminalteknikers jakt på sannheten».

Arntzen gikk ut av Politiskolen i 1989, og ble med i Kripos i 1994.

Siden da har han jobbet i Sømna, Brønnøysund, Sandnessjøen og Oslo, samt på oppdrag i utlandet.

Håvard Arntzen i regjeringskvartalet etter 22. juli. Foto: Privat.

—Tungt

Vevelstadværingen opplyser at han har vært medforfatter på lærebøker tidligere, men aldri skrevet en bok av slik karakter.

— Nå sitter man alene og skriver i sin egen boble. Det er på en måte godt, på en annen måte er det tungt. Det er mange tragedier som dukker opp igjen når man går gjennom saker på nytt, forteller han.