Det var optimale forhold for alle deltakere og grener. Grenene det ble konkurrert i var Øvelsene er for alderen 10-14 år 60 meter ,600 meter, kule og lengde for aldersgruppen 10-14 år og 100 meter, 800 meter, 5.000 meter, kule og lengde for 15 år og oppover.

Kuletalent

Det ble også konkurrert i lengde og kule, og spenningen vart til å ta og føle på da unge Brage Arumairasa gikk i ringen for å kaste kule. I følge statistikken ligger han nå som nummer tre på landsbasis i sin aldersgruppe, og måtte kaste snaue 50cm lengre for å ligge helt i toppen. Nummer to ligger bare en centimeter foran Arumairasa. Det nevnes at samme gutt ligger på 3.plass på landsstatistikken i diskos i sin klasse.

- For G13 med 3.kg kule ligger jeg nå på tredje plass i landssammenheng. Han som leder er fra Norna-Salhus IL og har et kast på 10,81. Jeg har et mål om å nå det. Selv ligger jeg på 3.plass med 10,26. Jeg har trent målbevisst for å nå målet som er å kaste over 10,81, smiler Brage og gjør seg klar i ringen.

Kastet endte opp dessverre ikke nært nok målet, men Brage smilte allikevel fra øre til øre. Hans eldre bror Hans Ivar hadde nemlig veddet iskrem på at han skulle slå sin yngre bror. Så skjedde ikke, og selv om Brage Arumairasa ikke kastet langt nok i dag fikk han premie i form at han slo sin endr bror som måtte punge ut til en stor iskrem.

Tatt ut på kretslag

Ute på banen stor også Per Dale som i sin tid satte klubbrekorden i kule for seniorer. Denne ble satt i 1981 og er på 13.48 og står fortsatt.

- Brage Arumairasa har talent for det han gjør og det er imponerende å se de teknikker han bruker. Fortsetter han slik vil han med tiden nå langt, sier Dahle.

Og samme dag som stevnet fikk Brage beskjed om at han er tatt ut til å representere Nord-Norge i fire kastøvelser under Lerøy-lekene i Måndalen i Møre og Romsdal. Lerøy-lekene er Norges Friidrettsforbunds regionale arrangement for aldersgruppen 13 og 14 år. Utøverne tas ut til kretslag og konkurrerer på vegne av kretsen.

Kretsene i Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark møtes til dyst i Måndalen lørdag den 08. og søndag 9. september.

Sterk 800m

På dagens 5000m var det, ikke uventet, Kjell Arne Trælnes om løp først over mållinjen, Trælnes hadde gid driv gjennom alle 12,5 rundene og løp i mål tre runder foran sine medløpere.

Dagens beste løp ble utført av et stortalent fra Kolvereid som er knappe 15 år. Talentet, John Petter Stevik (15) holdt en forrykende fart gjennom hele løpet og kom inn på tiden 2,08,06.

- Selv om det er personlig rekord så er jeg litt skuffet. Jeg hadde satt meg som mål å komme litt nærmere 2-tallet, men klarte det ikke. Kan ikkeskylde på noe helle, for det var meget godt forhold på banen i dag.

Speaker var Tor Mathisen, og han kunne fortelle om egne bragder på samme bane, men under andre forhold.

- Dette var et meget sterkt løp av 15-åringen. Det var riktignok gode forhold, men han holdt stor og god fart hele veien. Et talent, må jeg si. Om han hadde deltatt for Sømna IL ville han ha slått Johan Warholms rekord. Banerekorden er det jeg selv som har. Den tok jeg i 1974 på grusbane, vel og merke, og løp den gang inn på tiden 2.00.07, og den står enda, smiler Mathisen.

God deltakelse

Det var bra deltakelse under torsdagens stevne.

- Det er jo blitt en tradisjon at vi arrangerer sommerstevne. Deltakelsen var som forventet, og vi setter ekstra stor pris på de ferierende som tok veien innom, samt deltakere fra Kolvereid og Sandnessjøen. Ingen rekorder ble satt i dag, men vi hadde sterke prestasjoner på både 800 m og 5000 m, sier Roy Rørmark i Sømna IL friidrett.

Han nevner blant annet Iselin Evensen, som med 13,29 på 100 meter satte ny klubbrekord for Sømna IL for jenter 14. Det er kun Emma Grønmo som har løpt raskere i Sømna. Emma Sofie Eriksen satte banerekord for damer på 800 meter med 2,21.