Om noen har tenkt seg ut på tur mellom Mosjøen og Mo i Rana i kveld må veiruta planlegges nøye. Statens vegvesen skal fjerne deler av ei steinblokk som henger over veien, og stenger derfor E6.

Det er NRK Nordland som melder om dette på sin nettside. De opplyser at veistrekninga stenges ved Skamdal i Rana, og omkjøring kan foregå via Sverige.

Det ble gjort en lignende operasjon i vår, og den gangen måtte også veien stenges. Geologer har imidlertid vært på befaring i etterkant og Statens vegvesen velger å fjerne større deler av steinblokka nå.

Delprosjektleder Trond Maas Pedersen opplyser til NRK at  de jobber etter "føre var-prinsippet", steinblokka utgjør ingen fare nå, men vinteren er på vei, og frosten kan forandre på dette.

Veien stenges kl. 18.00 i kveld og åpner kl. 09.00 i morgen. For trafikanter som skal ferdes på strekninga er det mulighet via Sverige.

Omkjøring er skiltet gjennom Sverige, via E12 fra Mo i Rana og Rv. 73 fra Trofors. Det er også plassert ut trafikkvakter både i nord og sør som informerer om omkjøringsmuligheten.