Tirsdag et det møte for driftsstyre I i Brønnøy, og på sakskartet står blant annet barnehagestrukturen i kommunen. Små barnekull fører til at de kommunale barnehagene kan få 52 ledige plasser fra høsten, noe som førte til framleggelse av ulike kuttforslag.

Legges ned 1. august 2019

Men til tirsdagens møte er rådmannens innstilling slik:

"1. Dagens barnehagestruktur opprettholdes ut barnehageåret 2018/19.

2. For å dekke ekstra pedagogbehov vurderes det å sette ledige fagarbeiderstillinger vakante.

3. For å dekke inntektstap tilføres Brønnøy barnehage 700.000,- i 2018 og 700.000,- i 2019.

4. Toftsundet barnehage legges ned med virkning fra 01.08.19.

5. Barn som går i Toftsundet barnehage, tilbys plass i andre kommunale barnehager fra 01.08.19.

6. Hvis det er vesentlige endringer i barnetall, og dette er knyttet til kretsen Torgøyan, gjøres det en ny vurdering i desember 2018."

Får ta aktivt valg

Opprinnelig var nedleggelse Toftsundet barnehage ett av flere mulige kuttforslag allerede fra 1. august i år. I vurderingen til driftsstyret legges det til grunn at den største nedgangen i barnekull kan se ut til å bli på Torgøyan, der det er kun fire barn i 17-kullet. Det påpekes også at man har dårlig tid på seg dersom flytting av barn skal gjennomføres forsvarlig innen 1. august i år. I saksframlegget konkluderes det slik:

"Det vurderes at det fram til 1. august, ikke er realistisk å gjøre større endringer i barnehagestrukturen. Videre vil det være best for foresatte og barn, og få muligheten til å ta et aktivt valg fra oppstart barnehageåret 19/20. Brønnøy barnehage får vurdere tiltak som, innenfor bemannings og pedagognormen, kan redusere de økte kostnadene. Det vil likevel være nødvendig med tilførte midler for inntektssvikten.

Tidspunktet for effekten av en evt. strukturendring bør være 1. august 2019. Med bakgrunn i vurderingene av alternativene, vurderesalternativ 3 som det mest hensiktsmessige valget."

Alternativ 3 er nedleggelse av Toftsundet barnehage.