Før jul var det mye uro rundt foreliggende utsmykkingsforslag for allbrukshallen på Berg.

Foreliggende utsmykkingsforslag for allbrukshallen.

Kommunestyret i Sømna vedtok helt på tampen, at de kunne vurdere andre forslag. Nå offentliggjør bergværingen Kyrre Nilsen et nytt forslag for veggen.

Oppført i tre Jarholmen Fyr på allbrukshallen. Foto: Kyrre Nilsen
Lyser På kveldstid skal fyret lyse i mørkret Foto: Kyrre Nilsen

- Det er samme enkle stil som hos Coop. Med lys som tennes når mørket faller på. Hos Coop vil kveldsola skinne over torghatten hele vinteren, det blir evig solnedgang. På Allbrukshallen vil fyrlykta tennes når det mørkner. Det er Jarholmen fyr like utenfor Berg jeg har brukt som ide, skriver Nilsen i mail til BA.

Coop Sør-Helgeland har uttalt at de vil nytte Kyrre Nilsens forslag til utsmykking av fasade på sitt nye butikkbygg på Berg.  Nilsen har vært del av en større arbeidsgruppe for utsmykking av bygget.

Skal bygges Kyrre Nilsen har utarbeidet forslaget til denne utsmykkingen Foto: Coop Sør-Helgeland

Overfor BAnett utdyper Nilsen at utsmykkingen på allbrukshuset er tiltenkt oppført i tre.

- Treverk var det som arkitektene opprinnelig tenkte brukt på det bygget, så jeg har satset på det. Jeg har gjort noe lignende på Coop. Da får vi en sammenheng mellom de to figurene. Det vil være to lignende blikkfang som begge lyser opp i mørkret. Torghatten vil lyse opp hver kveld på Coop-bygget, og fyrlykta vil tennes på allbrukshuset. Her slukkes lyset aldri, konstaterer Nilsen som mener det er viktig med utsmykking som kan være symbolikk for kjente landemerker rett utenfor Berg sentrum.

Har ikke fått tilbakemelding

Nilsen sier han ikke har fått noe tilbakemelding fra kommunen på sitt utsmykkingsforslag.

-Det er sendt til kommunen via tjenestevei. Både ordfører og de andre politikerne fikk dette før nyttår. Jeg har ikke fått noen tilbakemelding, og vet ikke hvordan prosessen på dette blir fremover.  Prisen for utførelsen er også sendt inn. Det skal lages i et samarbeid med Hermod Sund.

-Hva vil det koste?

- Det jeg kan si er at det blir rimeligere enn sko-kunsten, sier Nilsen.

Ordfører: -Har ikke avgjort

Skal vurdere Sømnaordfører Andrine Solli Oppegaard sier det nye forslaget vil bli vurdert. Foto: Bård Pedersen

-Vi har ikke avgjort hva gjør med dette forslaget videre, sier sømnaordfører Andrine Solli Oppegaard. Hun bekrefter at arbeidsgruppen som var nedsatt for utsmykking av allbrukshuset fortsatt er virksom. Oppegaard er selv del av denne.

- Vi har fått mandat fra kommunestyret til å arbeide videre med utsmykkingsprosjektet.  Det inkluderer også å finne finansiering, samt å vurdere andre løsninger. Men i vårt mandat heter det også at vi skal tilbake til kommunestyret uansett.

-Så hva innebærer dette for Kyrre Nilsens forslag?

-Arbeidsgruppen skal ta stiling til innkomne forslag og se mer på finansiering. Så vil saken komme tilbake til kommunestyret, sier Oppegaard.