Lørdag meldte BAnett at Brønnøy kommune stenger Storgata for å forbedre brannvannsforsyningen i sentrum. Kommunen har fått tillatelse til å stenge ut september.

- Men veien blir åpnet igjen tidligere hvis arbeidet som skal gjøres blir ferdig, sa avdelingsingeniør på vann og avløp i kommunen Stephen Høgeli.

Savner kommunikasjon

Ritz kafe-driver Olivier Roussel sier stengningen er "bad for business", og han mener kafeen burde fått beskjed langt tidligere.

- Jeg fant ut dette i går eller i helga. Dette er i utgangspunktet ikke den beste tiden, og dette gjør ting verre. Kundene liker å komme med bil. Hvis vi får beskjed om dette tidligere, så kan vi planlegge. Sette ut bord.

- Kan dere ikke gjøre det nå?

- Jo, men været er ikke bra i september. Og det må planlegges.

Roussell sier Storgata-stengningen var merkbar på omsetningen allerede mandag.

- Vi har sett det før: 20 - 30 prosent av omsetningen forsvinner når gata er stengt.

Roussel synes Brønnøy kommune burde greid bedre.

- Det handler mest om kommunikasjon. At man slipper å komme på jobb og oppdage det. Generelt synes jeg kommunen kunne gjort mer i gata. Vi betaler skatt, men gata blir ikke holdt ren. Man finner søppel, og nå setter ikke kommunen ut blomster lenger heller.

Roussel klaget også på informasjonen da Storgata ble stengt i fjor.

- Det er det samme nå, ingen tar ansvar, sier han.

Jobber med skiltingen

- Det er bare å beklage om noen føler de er dårlig informert, sier teknisk sjef Ole Bjørn Nilsen i Brønnøy kommune.

- Vi har prøvd det vi kunne. Det er naturligvis uheldig at gaten stenges, men det er ikke så mange andre måter å gjøre det på når vi skal grave.

Ifølge Nilsen prøver kommunen å utføre arbeidene så det går minst mulig ut over de næringsdrivende i Storgata.

- Sammen med entreprenøren prøver vi å andre skiltplanen, slik at skiltingen med innkjøring forbudt endres til blindvei. Da kan folk kjøre inn, de må bare kjøre ut igjen samme vei. Ellers så prøver vi å jobbe slik at lastebilene kjører inn på nordsida og minst mulig i Storgata og slik at vi blir fortest mulig ferdig.

- Hva sier du til Roussels kritikk av manglende vedlikehold og blomster?

- Det er vanskelig å få midlene til å rekke over alt. Hortensiaen er det mest synlige eksempelet på at det har endret seg. Ellers så har vi kostet gater på våren, og spylte områder i byen i sommer og malt om noen gangfelter. Vi må prioritere hardere enn før, og det er nok lettere å finne ting å klage på nå enn før, sier Nilsen.

- For meg er dette negativt, sier Olivier Roussel. Bildet er fra stengningen i fjor. Han synes ikke kommunen har forbedret seg noe siden dengang. Foto: Tom-Reidar Thomasli