Under formannskapets møte onsdag ble det diskusjon om de pågående forhandlingene mellom Brønnøy Havn KF og Søren Nielsen AS om havneforetakets tomter i midthavna i Brønnøysund.

Generalforsamling

Paul Birger Torgnes (H) uttalte at han mente kommunestyret i Brønnøy, som generalforsamling i Brønnøy Havn, måtte få siste ord i forhandlingene før en kontrakt underskrives mellom partene.

– For meg er dette en formell sak. Generalforsamlingen er øverste organ i havna. Det er kommunestyret som generalforsamling som vedtar budsjettene for Brønnøy Havn hvert år, og nå snakker vi om en sum - 30-50 millioner - som tilsvarer mange årsbudsjetter. Skal man nå si at havnestyret i dette tilfellet skal få bestemme alt selv? Jeg vil ikke forsinke dette, men ønsker at generalforsamlingen skal komme sammen raskt og ta stilling til dette før en kontrakt underskrives, sa Torgnes.

- Synsing

Ordfører Johnny Hanssen (Ap) var ikke enig, og mente en orientering til kommunestyret i etterkant av kontraktsinngåelse var nok.

– Jeg er helt trygg på at havnestyret kan gjennomføre en slik avtale, mente Hanssen.

Ingen kunne svare på om Brønnøy Havns vedtekter, eller annet lovverk, krever at kommunestyret skal fatte slike beslutninger.

Varaordfører Torstein Moe (V) ønsket fakta på bordet.

– Her sitter vi og synser nå. Det er ikke godt nok, vi skal vite. Jeg er ganske sikker på at dette er regulert en plass. Dette bør vi finne ut av først, mente Moe.

Administrasjonen fikk signaler om at politikerne ønsket et svar på dette.