John og Ann Eli Hjelset nyter solstrålene tilbakelent ute på dekket på sin Sealine F37 mandag kveld. I skyggen leker Julie (8) i en liten gummibåt, fortøyd til morfartøyet med en lang line. Både hun, dukka og hunden Leo har på seg redningsvest. Sistnevnte med et praktisk håndtak for å forenkle forflytning fra 37-foteren til den lille gummibåten.

– Det er andre turen vår innom Brønnøysund. På vei nordover var vi innom tirsdag og onsdag forrige uke, og nå er vi på vei hjemover, forteller John.

Halvannen uke i båten

De kommer fra Åverøy sør for Kristiansund, og har kost seg på Helgelandskysten den siste halvannen uken.

– Det har vært kjempefint, vi har vært i Sandnessjøen via Dønna og Lovund, og så dro vi til Herøy, og til Yvlingen i går, men vi blir nok en stund i morgen også.

Flott gjestehavn

De trives i gjestehavna, og mener den er veldig godt tilrettelagt.

– Det er så fint tilrettelagt. Det er flotte nye brygger, flotte sanitæranlegg. Senteret er like i nærheten, som er veldig praktisk, og sist vi var her var det nordavind, da satt vi i parken og koste oss. Natt til onsdag forrige uke satt vi ute sammen med andre båtfolk, og lyset, blandingen av blått, gult, rødt, det var så flott, sier Ann Eli.

Bedre enn Sandnessjøen

Det er også finere i Brønnøysund enn i Sandnessjøen, mener de.

– Det er finere her enn i Sandnessjøen. Det er godt tilrettelagt her. Det er fem år siden sist jeg var i Sandnessjøen med jobben, og da var det et yrende liv og veldig hyggelig i sentrum. Nå er det mye stengt og gråpapir i vinduene, mener han..

De har også vært veldig heldige med været, selv om de har fått noe regn.

Førstereis hund

Med seg har de også hunden Leo. De er egentlig katteeiere, med to firbente av den typen hjemme på Nordmøre.

– Men de ville nok ikke trivdes så godt på båten, flirer John.

Hunden passer de for venner, og det er Leos første tur i båt. Men sjøben har han fått.

– Nå er han en fullbefaren skipshund, slår de fast.