Værgudene var absolutt på arrangørenes side da det for 33. gang ble arrangert Dalbotndager. Samme værgud må vel også ta skylda for at oppmøtet var mindre enn i fjor, og alt fra politisk stand til håndverksprodukter var å finne.

Oppe på Kvitletun var det både liv og røre med både politisk quiz og musikk som underholdning. Inne i teltet var det i år flere utstillere enn i 2014. En av utstillerne var «Villmoheia Gård».

– Vi er her for første gang og syns det er både interessant og spennende. Med oss har vi alt fra kreklingsaft til rabarbrasirup. Om noen ønsker økologisk lam eller frilandsgris kan de bestille det hos oss, sier en fornøyd Heidi Holm Lange.

Politisk valgkamp

Det eneste partiet med stortingspolitikere til stede var Senterpartiet, ved Janne Sjelmo Nordås. Fra scenen holdt hun appell til velgerne til stor applaus fra de grønnkledte og oppfordret til å bruke stemmeretten sin. Litt senere var det politisk quiz, hvor det lenge så ut til at Arne Finseth skulle gå av med seieren, men han ble slått på målstreken.

– Vi kaller dette uavgjort, sa konferansier Thor Mathisen.

Bondekvinnelaget med støtte til Røde kors

På uteområdet var det tradisjonen tro landbruksprodukter som tok det meste av plassen.  Inne i teltet fant man alt fra smaksprøver på kjøttprodukter til strikking og bijouterier. En av de som fanget de flestes oppmerksomhet var Sømna bondelag, som solgte nystekte vafler og saft til inntekt for Røde Kors’ arbeid for flyktninger.

- Vi syns det er viktig og alle ører bidrar, sa Marita Bjøru.

Søndag fortsetter Dalbotndagene og for de som ikke har fått med seg dette er muligheten  lørdag, har de muligheten i morgen, søndag