Verdensarvforum på Vega neste uke

Verdensarvforum 2019 arrangeres på Vega i neste uke. Deltakerne skal blant annet på en tur ut i verdensarvområdet.   Foto: Simen Meisdal

Vega

I neste uke er Vegaøyan verdensarv vertskap for verdensarvforum 2019. Uka begynner med en tur opp Vegatrappa og deretter en tur til Utværet Lånan.

I løpet av tirsdag, onsdag og torsdag skal verdensarvforumet lage en «fyrtårnstrategi» for de kommende ti år for Norges verdensarvsteder. Dette skal skje på Vega verdensarvsenter på Gardsøya.

Onsdag skal det være informasjon fra Klima- og miljødepartementet (KLD) om tverrdepartementalt forum og arbeid i verdensarvkomiteen. Statssekretær Atle Hamar i KLD skal svare på fyrtårnsstrategien til KLD og kulturminnemeldingen. Onsdagen avsluttes med årsmøte i Norges Verdensarv etter et øycruice i verdensarvområdet.

Torsdag er det frokostmøte i Politisk Forum på Vega Havhotell og deretter politisk råd på verdensarvsenteret. Samme dag er også konsekvensutredninger for verdensarvområder tema.Statsministeren til Sør-Helgeland

Erna Solberg besøker verdensarvsenteret på Vega og Brønnøysund mandag.

 
Vega