Salgsleder Adrian Sande hos Blå Bolig har fått flere henvendelser etter at prospektet ble lagt ut for salg for noen dager siden. Han og familien har allerede kjøpt en fritidsbolig og en leilighet er reservert. Prosjektet består av fire frittstående fritidsboliger og fire helårs leiligheter i ett bygg. I tillegg skal fremtidige eiere dele brygge, flytebrygge, parkering, sauna og grillhytte.

Ikke levert byggesøknad

– Det har vært mye telefonkontakt med henvendelser om dette prosjektet den siste uka. Tomten på Gardsøya kjøpte vi ferdig regulert for halvannet år siden. Det var også regulert inn en flytebrygge, forteller Sande og legger til at han synes beliggenheten er helt unik med ei tomt som er både sør- og vestvendt.

Blå Bolig har ikke levert inn byggesøknad til kommunen ennå, dette venter de noe med av hensyn til aktuelle kjøpere.

– Vi har ikke levert inn byggesøknad, men vi har alt nesten klart. Jeg har hatt en dialog med kommunen og de er kjent med våre planer. Grunnen til at vi ikke har søkt er fordi at de kundene som er kjappe med å kjøpe vil få mulighet til å gjøre noen endringer på bygget, forklarer salgslederen.

Adrian Sande gleder seg over å legge ut fritidsboliger og leiligheter for salg på Gardsøya. Foto: Hildegunn Nielsen

Ulik form og farge

Fremdriften på prosjektet er avhengig av noe forhåndssalg, noe av grunnen til dette skal være at det ligger store kostnader i bunn når det gjelder gravearbeid på tomta.

– Hvis vi får et stort forhåndssalg kan det hende vi starter med hele prosjektet samtidig, forteller Sande.

– Prospektet viser at dette er fem ulike bygg. Hva har dere tenkt i forhold til det arkitektoniske?

– Vi har tenkt at byggene skal være både moderne og tiltalende. At byggene er ulike er det som er naturlig og vi tror folk setter pris på at byggene har ulik form og farge. Det er alt for mange prosjekter der det bygges helt like enheter. Det er ingen hemmelighet at det er billigere å bygge helt like enheter, men vi ønsker å gjøre det på denne måten, sier Sande.

Han legger til at det ikke er ofte Blå Bolig har slike prosjekter som på Gardsøya.

– Vi har hatt tomteområder før, men ofte har kundene bygget på sin egen tomt og da blir byggene naturlig forskjellige. Det er veldig artig å kunne bygge på Vega. Slik vi ser det bygger vi der i rett tid. Det skjer mye på Gardsøya. Nå er det halvannet år siden vi kjøpte tomta, og på den tida har det skjedd utrolig mye i dette området, det er moro, konkluderer Adrian Sande.