Kjella ute med teknisk feil

Vågsodden og Tro må klare seg uten ferje inntil Ramtind er på plass.
Brønnøy

Fra og med første avgang fra Tjøtta torsdag morgen blir hovedruten i Tjøttabassenget betjent av MF Hornstind på grunn av teknisk feil på MF Kjella, melder Torghatten Trafikkselskap.

"Mellomstedene Tro og Vågsodden vil ikke anløpes på disse avganger. Det blir satt inn reserveferge så snart vi får bemannet denne. Tro betjenes av skyssbåt inntil reserveferge for MF Kjella er på plass. Suppleringsturer utføres ikke før reserveferge er på plass", skriver TTS.

Driftssjef Jarle Rodahl i TTS sier til BAnett at Kjella skal på verksted i en liten periode, men kan ikke si hvor lang tid verkstedsoppholdet vil ta.

- Kjella har en teknisk feil og vi setter inn Ramtind i løpet av dagen. Hornstind vil gå i hovedruta, men har ikke mulighet til å legge til på Tro og Vågsodden, sier Rodahl.

- Dere har satt inn skyssbåt til Tro, men hva gjør dere med reisende til og fra Vågsodden?

- Vi ser på muligheten for anløp av Vågsodden med Hornstind. Det er fint vær ute nå, men det er føreren av Hornstind som har siste ordet her, sier Rodahl.

Han kan ikke si nøyaktig når Ramtind settes inn i sambandet, men planen er at ferja skal gå fra Sørkaia i Brønnøysund cirka klokka 11 i dag.