Kun én stemme skiller disse to

Før endelig valgresultat foreligger i ettermiddag er det 26 stemmer som avgjør valget.

Britt Helstad (t.v.) har et syltynt flertall for Ap etter valget. Når endelig opptelling er gjort i ettermiddag blir det avgjort om det blir et maktskifte i Bindal og om Elin Lian ved hjelp av Sp kan overta ordførervervet.  Foto: Hildegunn Nielsen

Bindal

Sittende ordfører Britt Helstad (Ap) har sittet med rent flertall i kommunestyret i Bindal i inneværende periode. Etter at nesten alle stemmene er telt opp, er det svært usikkert om Ap fortsetter med makta alene. I går ble det klart at Ap foreløpig har  50,1 prosent av stemmene, den nye Bindalslista med Elin Lian på topp har 30,8 prosent oppslutning mens Senterpartiet med Dag Christer Brønmo på topp fikk 19,1 prosent. Fremmøteprosenten i Bindal var svært god med 80,6 prosent, den høyeste valgdeltakelsen på Sør-Helgeland.