Flere smitteutbrudd på Ytre Helgeland

Torsdag er det kommet flerer meldinger om smitte.
Nyheter

Oppdatert:

* Alstahaug melder torsdag kveld om nok en bekreftet smittet person. Dermed er totalt 11 tilfeller bekreftet i Alstahaug siden pandemien brøt ut i fjor vår.

* Torsdag kveld melder Rødøy kommune om to nye smitte-tilfeller. Begge tilfeller er nærkontakter i forbindelse med utbruddet meldt onsdag. Rødøy har dermed totalt 14 påviste tilfeller knyttet til hverandre.

* Torsdag bekreftes to nye smitte-tilfeller i Herøy, i tillegg til de fem som er bekreftet tidligere i uka.

Træna og Herøy

På Træna ble det onsdag meldt om en smittet, det dreier seg om importsmitte fra utlandet. Dermed har Træna bekreftet til sammen tre smitte-tilfeller siden pandemien startet.

Onsdag kveld melder Herøy kommune om fire nye smittetilfeller i kommunen. «Et stort antall» vil bli satt i karantene.

– Det er smitte hos tre personer i Herøy, samt en person med høy klinisk mistanke som vi anser som smittet, altså til sammen er det fire nye personer med covid-19, melder kommunen.

Utbrudd i Rødøy

Onsdag var 12 personer bekreftet korona-smittet i Rødøy. Kommunen ventet svar på rundt 40 tester i løpet av onsdag kvelden.

Den lille øykommunen var lenge blant landets kommuner som ikke hadde påviste smittetilfeller siden pandemien brøt ut.

Men 3. januar kom de to første positive prøvene. Og tirsdag kom plutselig 11 positive tester, med nok en positiv test onsdag morgen.Nytt smittetilfelle i Alstahaug

En person ble meldte smittet i Alstahaug onsdag.