Ambulanseflyet blir fullt operativt igjen til uka

Det melder Babcock.
Nyheter

Ifølge en pressemelding fra Babcock er den ansatte ved ambulanseflybasen som fikk påvist smitte trygt hjemme, og følges opp av helsepersonell på hjemstedet.


Pilot testet positivt også på den andre prøven

Den svenske ansatte på ambulanseflybasen i Brønnøysund testet positivt på koronaviruset etter at han ankom Norge. Test nummer to var også positiv.


«Frem til ordinært vaktskifte førstkommende onsdag vil flyet i Brønnøysund operere på dagtid. Fra og med onsdag vil det igjen være operativt døgnkontinuerlig», heter det i pressemeldingen.

De andre ansatte som var sammen med den ansatte på basen er i karantene, og ble testet for covid 19 fredag. Av smittevernhensyn vil de forbli i karantene uavhengig av svaret på testene, derfor er nytt mannskap på vei til Brønnøysund for å få flyet operativt igjen.

Selskapet og driftsleder Hilde Sjurelv i Babcock ønsker i pressemeldingen å berømme Helgelandssykehuset, kommuneoverlegen i Brønnøy, Luftambulansetjenesten og Flykoordineringssentralen.

– Sikkerhet for egne ansatte, helsepersonell og pasienter, kommer alltid først. Med det gode samarbeidet vi har hatt med de som er ansvarlige for smittevern og oppfølging lokalt, regionalt og nasjonalt, er vi trygge på at driften kan starte opp igjen søndag på en god måte, sier Sjurelv.

Smittevaskingen av basen vil ifølge Babcock være ferdig lørdag kveld, og nytt personell kan da komme inn på basen. De går på vakt søndag morgen.


Video: Slik vasker de hus etter positiv covid-test

En pilot i Babcock har testet positivt for Covid 19. Fredag kveld begynte smittevasken.

Ambulansemedarbeidere sitter i karantene her

Ambulanseflybasen skal desinfiseres etter at en medarbeider testet positivt på Covid-19.

Mulig smitte på ambulanseflybasen

En av Babcocks medarbeidere på ambulanseflybasen i Brønnøysund testet positivt på covid-19 på første test etter at han ankom Norge onsdag.

Babcock-ansatt har testet positivt igjen torsdag

Babcock-medarbeideren som testet positivt for covid-19 på Gardermoen onsdag har avlagt en ny prøve i Brønnøysund torsdag som også er bekreftet positiv.

Dette er Babcocks plan dersom flere ansatte er covid-smittet

Man venter svar på endelig test av den ansatte fredag.