Ove og Eirin topper for Vega Senterparti

Nå skal partiet sette sammen et partiprogram foran kommunevalget i høst.
Nyheter

Det melder lokalpartiet selv i en pressemelding fredag.

Ove Mortensen topper listen for partiet. Ifølge pressemeldingen er Mortensen gift og har tre voksne barn. Han driver med melkeproduksjon og smågris, og har mange års erfaring innen organisasjonslivet. Han sitter i dagens kommunestyre. Primærproduksjon, nye arbeidsplasser og infrastruktur skal være viktige saker for ham.

Eirin Sleteng er andrekandidat. Hun kommer opprinnelig fra Bergen, men har bodd på Vega i nærmere 16 år. Hun har også erfaring fra organisasjonslivet. Hun er også i dag kommunestyret, og arbeidet som rådgiver i TINE før hun gikk over i en lederstilling. Hun er gift og har to barn i skolealder. Hun skal være opptatt av oppvekst og utdanning.

Jon Albert Floa er på tredjeplass. Han har tidligere vært politisk aktiv og har erfaring etter flere perioder i kommunestyret og formannskapet, melder partiet. Også han har erfaring fra organisasjonslivet, og har vært leder i Sp og i Bondelaget lokalt. Han er samboer, har barn i skolealder og voksne barn og driver som melkebonde på Floa.

Ann Hege Lervåg tar fjerdeplass på listen, og skal ifølge partiet ha tung politisk erfaring og hun sitte på mye kunnskap. Hun er samboer og har ett barn. Etter en stund utenfor kommunen, som pårørende til sykt barn, har hun inngående kjennskap til norsk helsevesen og skal være en stemme i sykehuspolitikken for lokalpartiet.

Partiet uttaler at det er fornøyd med flere unge mennesker på listen.


Vega Sp 2019

Kandidatnr.

Navn

fødselsår

stilling

1

Ove Mortensen1960Bonde

2

Eirin Sannes Sleteng           1979Distriktssjef

3

Jon Albert Johansen1965Bonde

4

Ann Hege Lervåg1974Kirkeverge/d.leder

5

Kjetil Trøan1976Bonde

6

Sandra Vangen1992Barnevernspedagog

7

Gunnar Kåre Solrud1961Bonde

8

Elisabeth Margrethe Aassved1996Hjemmeværende

9

Arnstein Hanssen1954Pensjonist

10

Berit Johansen1996Student/permisjon

11

Anders Mortensen1995Sjåfør

12

Linda Merethe Bergåker1980lærer

13

Per Ivar Pedersen1974Arbeidsavklaring

14

Anna Monica Hansen1984veterinær

15

Helge Larsen1958assistent

16

Frøydis Hanssen1947pensjonist

17

Helene Skjelbred1961Bonde

18

Kjell Wika1937pensjonist

19

Oddvar Hestvik1938pensjonist
 

Ifølge partiet er de opptatt av å legge til rette for næring, barnehager og skoler og primærnæringen:

«Vi er rigget for gode meningsutvekslinger og har et spredt interessefelt innenfor vår politikk. Nå skal vi sammen arbeide for å sette opp et godt partiprogram, for de kommende fire årene. Vega Senterparti vil ha stort fokus på det nære; gode oppvekst-vilkår med fokus på barnehage og skole, god drift av en flott kommune, tilrettelegging for nye næringer og flere arbeidsplasser. I tillegg er eksisterende virksomhet på Vega, og spesielt primærnæringen, viktig for oss. Dette drar med seg infrastruktur som er essensielt for et levende samfunn her ute i havet.

Vi må for eksempel jobbe for, og sammen for en god plassering av et nytt sykehus på Helgeland! Kan vi tilrettelegge for at folk ønsker å bo og leve her ute, enten med arbeidsplasser på Vega eller ved effektiv pendling, da skaper vi sammen et livskraftig samfunn!

Vega Senterparti er klare for oppgaven og har god politisk motor inn mot valget», skriver partiet i pressemeldingen.