Der fikk folk lære om tang, og hvordan vi kan bruke det i maten vår.
Berit Nyland, ble med i siste liten på kurset, siden det var en ledig plass igjen.
- Vi lager alt for lite tang her i Norge. De lager det mer i Sverige og Island. Vi bør være flinkere å lage ting med tang, sier Berit Nyland.
Tang og sjokolade
Linda Bergåker er en av de som var med på kurset.
- Syns det er veldig spennende og artig å prøve noe nytt, forteller hun.
-Jeg har aldri brukt så mye tang i mat før, men er veldig glad i fisk og skalldyr.
- Tang og sjokolade var en ny kombinasjon, forteller Linda Bergåker og sier at hun kommer til å bli flinkere til å bruke tang i maten.
Lena Fagerwing var hun som holdt kurset på Nes om Taste of Salt.
En tilvenning
- Taste of Salt er en bedrift som fokuserer på havet. Jeg er marinebiolog, forteller hun.
Hun liker havopplevelser og å smake på ting som vi finner i fjæra.
- Taste of Salt har fantes i ti år, men på Vega har det vært i to 2 år, forteller Lena Fagerwing.
Lena forteller også om at hun har hatt noen kurs nå iløpet av de to årene. Hun forteller også om at hun kommer til å fokusere mer på forskjellig sjømat, som man ikke har brukt før, i framtiden. Hun håper på at flere og flere tør å ha tang i maten, siden det er bra for helsa og finnes rett utenfor døren. Og at man må prøve flere ganger før det begynner å smake godt.
Trine S.Andersen og Emma Wika Nergård
Bilder og tekst
Denne saken er laget av Vegadagan mediesenter, et samarbeid mellom Brønnøysunds Avis og Vegadagan.